Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Is het u wel eens overkomen dat uw terras nagenoeg leeg is, terwijl het bij de buurman helemaal vol zit? Nu het terrasseizoen in volle gang is, is het handig om te weten hoe het komt dat mensen altijd kiezen voor het drukste terras.

Zodra de zon schijnt stromen de terrassen vol. Men is dol op het terras: lekker in de zon, een koud drankje erbij en kijken wie of wat er voorbij komt. Maar er gaat meer schuil achter het terrasgedrag van consumenten!

Mensen zijn groepsdieren

Volgens de heer Zondag, docent sociale wetenschappen, zijn mensen nou eenmaal groepsdieren. Zonder een groep kunnen we mentaal en fysiek eigenlijk niet overleven. Kortom: ons primitieve brein vindt het belangrijk om altijd te weten wat de rest van de kudde doet. Binnen die kudde geeft iedereen zichzelf een positie.

Tegenwoordig bepaalt je lifestyle wie je bent en bij wie je hoort. Door middel van je uiterlijk en levensinstelling kun je jezelf profileren, maar dit moet wel in het openbaar gebeuren. Het terras wordt daar volgens Zondag voor gebruikt. Of men dit bewust of onbewust doet, is niet helemaal duidelijk.

Vol of leeg?

Wel is het een logische verklaring waarom het ene terras uit zijn voegen barst, terwijl het op een ander terras stukken rustiger is. Mensen sluiten zich het liefst aan bij een groep. Wanneer mensen op een terras gaan zitten dat vrijwel leeg is, voelt het voor hen alsof ze nergens bij horen. En wat men juist wil is deel uitmaken van de grote, ‘winnende’ partij.

Terrascultuur

De terrascultuur is bij ons razendsnel gegroeid. Het terras is over gekomen uit Zuid-Europese landen waar een veel sterkere buitencultuur leeft. Maar het terras is bij ons inmiddels niet meer weg te denken.

De terrascultuur is zelfs alweer sterk veranderd. Het seizoen duurt veel langer dan tien jaar geleden. Zodra de zon begint te schijnen, wil men het liefst buiten zitten.

Zorg voor een gezellige sfeer

Een vol terras begint dus bij het naar binnen lokken van die eerste bezoekers. En dat bereikt u natuurlijk door het er zo sfeervol mogelijk uit te laten zien!

De buitenkaarsen van Horecakaars

De buitenkaarsen van Horecakaars zijn absolute trekpleisters op uw terras, in uw entree of uw tuin. Met het Licht en de schaduw die deze vlamschalen en -potten creëren, realiseert u een sprookjesachtige sfeer. Uw gasten worden aangelokt door de belofte van warmte en gezelligheid, van relaxen in een plezierige omgeving. Of het nu een zwoele zomeravond is of een ijskoude avond middenin de winter: de buitenkaarsen van Horecakaars staan uitnodigend, dus bij u is het goed toeven. En u hoeft uw gasten niet nodeloos te storen, want de kaarsen branden gegarandeerd vele uren lang.

Bekijk hier al onze buitenkaarsen voor een sfeervol terras!

Meer terrastips?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan onze onderstaande tips eens!
 
 


Klanten waarderen deze actie met de volgende Productscore: 7.9 uit 10
(Gebaseerd op 16 beoordelingen.)

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties