Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Op een windstille dag (of een terras dat eigenlijk geen last heeft van de wind) kan het voorkomen dat u wel eens wat andere kaarsen zou willen plaatsen op het terras. De klassieke dinerkaars is prachtig, maar de bijbehorende kandelaars zijn vaak niet zo handig op terrastafels. Daar hebben we nu de perfecte oplossing voor! Onlangs kwamen we namelijk de perfecte do-it-yourself tegen. Gemakkelijk te maken en praktisch in het gebruik.

Betonnen kandelaar voor dinerkaarsen

Betonmix is goedkoop en gemakkelijk gietbaar. Zo kunt u er van alles mee maken! Alles wat u, naast betonmix, nodig hebt is eigenlijk een leeg melkpak. Een ander drankkarton kan natuurlijk ook gebruikt worden.

Knip één hoek van het karton open. Knip vervolgens langs de bovenkant af om van één van de zijkanten een soort klep te maken. Plak het einde vervolgens weer dicht met wat stevige tape.

Knip het karton op deze manier open Bekijk hier al onze dinerkaarsen voor deze DIY

Knip vervolgens vier gaatjes in de flap, ter grootte van een dinerkaars. Zodra alle gaten geknipt zijn, kunt u het beton gaan mixen!

Volg de instructies op de verpakking en giet het vervolgens in het karton tot de bovenkant. “Het mooie van melkpakken is dat ze aan de binnenkant gecoat zijn, zodat er geen olie of iets dergelijks nodig is”, schreef de bedenkster van deze DIY.

Wanneer het karton gevuld is met de betonmix, kan het gebeuren dat er een beetje beton aan de zijkanten uitstroomt. Wilt u een strak resultaat? Tape de hoeken dan nog eens extra af.

Duw de kaarsen vervolgens in de gaten. Deze hebben de perfecte maat voor wanneer het beton eenmaal gedroogd is. 

Vul het melkpak tot het helemaal vol is Tape het geheel af voor een strak eindresultaat

Wacht minstens 24 uur en verwijder daarna het karton. En voilà: de mooiste, stevige kaarsenhouders voor dinerkaarsen. Deze zullen prachtig staan op uw terrastafels. Vul eventueel aan met wat mooi blad of combineer deze kandelaar met een vaasje fleurige bloemen voor wat meer kleur op uw terras.

Beton op het terras

De betonlook is nog steeds mateloos populair in de Nederlandse interieurs. Naast hout en metaal zien we steeds vaker beton terug op de terrassen. En dan niet van die saaie, grote oppervlakken. Juist het gebruik van beton bij kleinere accessoires zorgt voor een stoere, industriële look.

De betonnen trend begon eigenlijk voornamelijk bij de vloeren. Dat heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid naar allerlei andere oppervlakken zoals wanden, plafonds, keukenwerkbladen en zelfs accessoires. Met behulp van deze betonnen accessoires slaagt u er gemakkelijk in om op een budgetvriendelijk manier uw terras helemaal hip te maken.

Nog meer inspiratie nodig? Check deze mooie voorbeelden!

 Klanten waarderen deze actie met de volgende Productscore: 8.9 uit 10
(Gebaseerd op 11 beoordelingen.)

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties