Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Eindelijk, het is lente! En dat betekent dat het weer tijd is om het terras op te gaan. Zodra het weer het toelaat geniet iedereen van de lentezon. Een fietstocht, een eindje wandelen, een middag shoppen: er is geen betere plek om even bij te komen dan het terras.

Ieder jaar kent het terrasseizoen zo z’n eigen trends. Ook in 2018 zijn er een aantal dingen die absoluut niet mogen ontbreken.

In het middelpunt van de belangstelling

Volgens kenners wordt het dit jaar een trend om het eten in het zicht van de gast te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een grote barbecue of complete buitenkeuken. Vorig jaar merkten verschillende chef-koks - die experimenteerden met een buitenkeuken – dat zien doet eten. Het is natuurlijk ook niet vreemd dat veel restaurants en eetcafés een open keuken hebben. Gasten houden ervan een blik naar binnen te werpen. Op het terras is dat niet anders. Haal een stuk van uw keuken daarom eens naar buiten!

Een praktisch bord

Beschikt u over een groot terras en moeten uw collega’s een behoorlijke afstand afleggen? Zorg er dan voor dat het servies voor het terras niet te zwaar is. Ook handig: borden met een rand, zodat er niets af kan rollen. Zijn de tafels binnen groter dan uw terrastafels? Kijk dan of de borden wel op de terrastafels passen!

Denk bij de opmaak van de borden ook aan de weersomstandigheden. Staat er een stevige wind? Zorg ervoor dat servetten en sla stevig blijven liggen. Het zou natuurlijk zonde zijn als de garnering binnen no-time wegwaait. Laat het dus achterwege of bedenk een manier waarop het blijft liggen. Als het eindelijk zonnig is, moet het ook op het bord van uw gast zonnig zijn. Echte terrasgerechten zijn fris in smaak én opmaak.

Comfort food

De laatste jaren kan het niet gezond genoeg. Van groene shakes tot zo min mogelijk vlees: iedereen is bewust bezig met eten. Dit jaar wordt de tegenhanger ook weer wat populairder. Populaire terrashapjes hoeven dus niet verantwoord te zijn, maar wél van goede kwaliteit.

Het meubilair

In 2018 moet het terrasmeubilair niet alleen comfortabel en functioneel zijn, maar ook persoonlijk en kleurrijk. Kies voor een mix van kleuren, materialen en soorten. Naast stoelen gaan we ook steeds meer banken zien. Het terras wordt steeds meer een verlengstuk van het interieur. Kies voor het terras dus een stijl die past bij de inrichting die u binnen hebt.

Laat u niet verrassen!

De eerste terrasdagen van het jaar komen vaak onverwachts. Het weer is eigenlijk nog niet écht fantastisch, maar de zon doet wel z’n werk. Veel mensen zoeken dan alvast een plekje op waar ze uit de wind kunnen zitten en in de zon. Met een dikke jas aan gaat het dan prima. Maar op die eerste terrasdagen verlangen veel mensen toch nog naar iets warms. Thee, koffie, chocolademelk…zorg dus dat u de eerste weken van de lente een kaart hebt die op alles voorbereid is.  

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties