Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Het is weer Halloween! De dag waarop er geen grenzen zijn aan griezelen. Van zwarte katten en heksen tot pompoenen en bloederige zombies: tijdens Halloween zien we ze allemaal voorbij komen.

Halloween en Allerheiligen

Dit angstaanjagende feest wordt traditioneel gezien gevierd op de avond voor Allerheiligen (1 november). En hoewel het voornamelijk in de Verenigde Staten groots gevierd wordt, zien we dat Halloween ook in Nederland met een opmars bezig is.

Uw zaak een Halloween-sfeer meegeven is een fluitje van een cent met de tips van Horecakaars. Wilt u het minimaal houden? Kies dan voor een combinatie van dé Halloweenkleuren oranje en zwart. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor oranje refills en zwarte dinerkaarsen.

Pakt u liever groots uit? Bekijk dan onze tips

Zonder uitgeholde pompoenen, vleermuizen, zwarte katten, spinnen en mummies is Halloween niet compleet. De aankledingstaat dan ook in het teken van deze ‘enge’ attributen. Dit wil echter niet zeggen dat uw zaak er vandaag als een heksenketel uit moet zien. Sterker nog; met een aantal kleine, subtiele aanpassingen bereikt u vaak al een groots effect.

Met oude boeken, wijnglazen, stompkaarsen en dinerkaarsen maakt u een mooie setting.

De ultieme tip voor het uitsnijden van een pompoen

Leuk natuurlijk, zo’n uitgeholde pompoen met een kaars erin…maar stiekem is het best veel werk. Tijdens Halloween hebt u wel wat anders aan uw hoofd. Met deze tip bent u echter in een handomdraai klaar met het uithollen van uw pompoen!

Veel mensen snijden de bovenkant van de pompoen open om hem  vanuit daar uit te hollen. Fout! Het is namelijk veel gemakkelijk om aan de onderkant van de pompoen een gat te maken. Zo haalt u alle pitten met één scoop uit de vrucht. Alleen even naschrapen en klaar is kees!

Caspar het kaarsje

Voor deze spooky, maar vriendelijke kaarsen heb je slechts twee dingen nodig: stompkaarsen en een zwarte stift. Wees creatief en teken verschillende gezichtjes! 

Trick or treat

Een heel ander aspect van Halloween is het trick-or-treaten. Kinderen gaan verkleed langs de deuren om snoep te verzamelen. Met een knipoog naar deze traditie maakt u een sfeervolle tafel!

Meer Halloween tips van Horecakaars:

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties