Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Op 31 oktober wordt in landen over de hele wereld Halloween gevierd. Met name in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland weten ze hoe Halloween gevierd moet worden. Snoep ophalen tijdens trick or treaten, enge decoraties of halloweenfeesten...het gebeurt allemaal tijdens deze avond. Ook in de aanloop naar de avond wordt er al volop aandacht besteed aan dit feest. Hoewel het in Nederland niet zo populair is, zien we toch steeds meer horecagelegenheden aandacht besteden aan Halloween.

De geschiedenis van Halloween
De naam Halloween komt van All Hallows Eve, in Nederland bekend als Allerheiligenavond. In de Keltische kalender, waar het feest oorspronkelijk vandaan komt, werd op deze dag het nieuwe jaar gevierd. Eind oktober was de oogst namelijk binnen. Dat is nog geen enkele verwijzing naar het spookachtige thema dat Halloween tegenwoordig heeft. Maar de Kelten geloofden ook dat alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om een levend lichaam in bezit te nemen. Toen veel Schotten en Ieren naar de Verenigde Staten verhuisden, werd Halloween het typisch Amerikaanse feest zoals we dat nu kennen.

Halloween wint aan populariteit in Nederlandse horeca
Halloween maakt de laatste jaren dezelfde opmars in Nederland als de Kerstman jaren geleden in ons land maakte. Al sinds het begin van de jaren negentig is Halloween hier een bekend fenomeen, hoewel het niet zo groots gevierd wordt. Met name in de detailhandel horecagelegenheden vinden we decoratie en voedingswaren terug die met Halloween te maken hebben. De supermarkten liggen vol met 'eng' snoep en pompoenen en winkeliers en horecaondernemers bieden soms zelfs spooktochten aan. In veel gevallen blijft het echter nog bij themadecoratie.

Halloween decoratie
Naast griezelige kostuums spelen vooral kaarsen een hele belangrijke rol tijdens Halloween. Vleermuizen, puntmutsen, pompoenen en ga zo maar door; zonder mystiek kaarslicht is de decoratie simpelweg niet af. Organiseert u een Halloweenfeest in uw café, houdt u het liever bij wat subtiele verwijzingen naar dit feest of doet u er het liefst helemaal niets mee? Bij Horecakaars.nl hebben we in ieder geval genoeg kaarsen in ons assortiment waarmee u uw horecazaak geheel in stijl aan kan kleden. 

Uitgeholde pompoen: de Jack-o'-lantern
Wanneer u uit gaat pakken met Halloween mag een originele Jack-o'-lantern natuurlijk niet ontbreken. Deze uitgeholde en uitgesneden pompoen komt pas tot leven wanneer er een kaars in de pompoen geplaatst wordt zodat het figuur uitkomt. Bij Horecakaars.nl hebben we maxi theelichten die extra lang branden, maar liefst tien uur! Zo kunt u uw pompoen zonder zorgen de hele avond buiten laten staan. Ook onze vuuremmers kunnen de sfeer maken op uw terras.

Kaarsen die passen bij uw Halloween decoratie
De kleuren die bij Halloween horen zijn traditioneel gezien oranje en zwart. Voor een stijlvolle aankleding van uw zaak hebben we zwarte dinerkaarsen in ons assortiment. Wie voor oranje gaat heeft veel keuze bij Horecakaars.nl. Denk maar eens aan onze oranje refills of oranje low boys.

We zien uw Halloween decoratie graag tegemoet bij Horecakaars.nl!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties