Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Het is maart! Deze maand begint de lente. In Nederland is dat echter geen garantie voor mooi weer. Het spreekwoord ‘maart roert zijn staart’ horen we niet voor niets veelvuldig vallen als de regen weer eens met bakken uit de hemel komt.

Toch verlangen we in maart met de dag meer naar de komst van de lente. Omdat deze maand vaak nog vrij winters is, kunt u de lente beter naar binnen halen. Zo zijn uw gasten, weer of geen weer, verzekerd van een fantastisch lentegevoel. En hoe haalt u de lente nou beter in huis dan met vrolijke lentebloemen? Er zijn een aantal bloemen die meteen een lentegevoel oproepen. De ranonkel, hyacint en narcis worden gezien als échte voorjaarsbloemen.

Herkomst voorjaarsbloemen

Ieder jaar zien we de fleurige ranonkels, hyacinten en narcissen terugkomen. Maar waar komen deze bloemen oorspronkelijk vandaan?

De ranonkel komt eigenlijk uit Midden-Azië, maar is via allerlei omwegen in Europa beland. De hyacint komt ook uit het oosten, maar vindt zijn oorsprong iets dichter bij Nederland. De hyacint is namelijk rond 1560 vanuit Turkije, Syrië en Libanon naar Europa gekomen. De enige West-Europese bloem in het rijtje is de narcis. Deze bloem groeit van nature in de weilanden, bossen en rotsige plaatsen van Europa.

Vrolijke kleuren

Deze voorjaarsbloemen zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren. Door ze met elkaar te combineren ontstaat er een speels effect. Natuurlijk kunt u het ook bij één kleur houden, zodat deze extra opvalt. Er zijn witte, gele, oranje, roze, rode en paarse ranonkels.

Ook de geurige hyacint is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meest bekende variant is misschien wel de paarsblauwe, maar deze voorjaarsbloem is ook verkrijgbaar in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje en zelfs groen!

De klassieke narcis kennen we allemaal: knalgeel met een donkergele kroon. Ook de witte variant met een gele kroon zien we nog wel eens voorbij komen. Maar wist u dat de narcis vele varianten heeft? Naast de bekende gele en witte narcissen zijn er namelijk ook rode, oranje en roze narcissen met gevlekte of dubbelbloemige bloemen, met grote trompetten of in trosjes…deze varianten zien we echter niet vaak.

Zo lang mogelijk genieten

Als u eenmaal bloemen in uw horecazaak hebt staan, wilt u uw gasten er zo lang mogelijk van laten genieten. Met een paar gemakkelijke verzorgingstips is dat mogelijk:

  • - Ga voor een schone vaas en schoon water!
  • - Voor een langere houdbaarheid is snijbloemenvoeding een must.
  • - Gebruik bij het schuin afsnijden van de stengels altijd een schoon én scherp mes of een snoeischaar.
  • - Zet bloemen op een koelere plek, het liefst niet vol in de zon en altijd uit de buurt van fruit.
  • - Vervang het water iedere drie dagen.

Lente in de winter

In de winter zijn hyacinten, narcissen en ranonkels al volop verkrijgbaar bij de bloemist. Deze bloemen worden in kassen gekweekt, waardoor ze al vroeg in het jaar verkrijgbaar zijn. Om de lente in een vaas te creëren combineert u kleuren zoals oranje, blauw, paars, wit, roze en geel. Door de ranonkels, hyacint en narcis te combineren ontstaat er al een vrolijk lenteboeket. Wilt u een completer boeket? Voeg dan fresia’s en blauwe druifjes toe.

Combineer met kaarsen!

Bij Horecakaars hebben we kaarsen in allerlei kleuren. Dé trendkleur van het jaar is blauw. Natuurlijk kunt u met deze trend meegaan en kiezen voor blauw kaarsen! Zin om uw kaarsen aan te passen op het voorjaar? Kies dan voor mooie pasteltinten.

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties