Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

De herfst is hét seizoen van gezelligheid. Omdat het eerder donker wordt, gaan de kaarsjes eerder aan. Zeker wanneer het buiten guur en koud is, verlangen mensen extra naar die gezelligheid als ze binnen zijn. Dat geldt natuurlijk voor thuis, maar ook voor uw horecazaak. Verwelkom uw gasten in uw sfeervolle zaak en laat ze eindeloos genieten van dit seizoen.

Natuurlijk speelt sfeerverlichting een erg belangrijke rol in de gezelligheid van uw horecazaak. Kaarsen geven precies de goede hoeveelheid licht en warmte om een geweldige sfeer te creëren. Maar wanneer u op zoek bent naar manieren om uw zaak nét dat beetje extra te geven, dan mag een lekkere geur niet ontbreken!

De markt voor geur is niet voor niets zo groot. Er zijn volop geurkaarsen, verdampers, verstuivers, wierook en kamerparfums verkrijgbaar. De reclames voor een frisse geur vliegen ons dagelijks om de oren. Toch ontstaan er de laatste jaren steeds meer twijfels over de gezondheidheid van deze producten. De (chemische) geurstoffen kunnen allergische klachten veroorzaken, maar het is tot op de dag van vandaag niet bewezen dat ze daadwerklijk schade aanbrengen. Wilt u toch een heerlijke, herfstachtige geur creëren in uw horecazaak zonder gebruik te maken van de producten die verkrijgbaar zijn? Dan is het mogelijk om van veel natuurlijkere producten een eigen luchtverfrisser te maken!

In plaats van chemicaliën kan gebruik worden gemaakt van fruit, kruiden en specerijen die zo kenmerkend zijn voor de herfst. 

Het herfst stoofpotje
- Glazen pot (met deksel)
- Sinaasappelschil/Sinaasappelschijfjes
- Kaneelstokjes
- Kruidnagel
- Appelschil

Combineer alle ingrediënten en stop ze in een glazen pot. Vul de pot hierna tot de rand met water, doe de deksel op de pot en laat de geuren intrekken. Om de geur daadwerkelijk te verspreiden hoef je de inhoud alleen maar na een paar uur in een pannetje te gieten op een heel laag vuur te zetten.Nog meer heerlijke geuren
Andere manieren om een heerlijke herfstachtige geur te verspreiden is door bijvoorbeeld dennenappels kort in een verwarmnde oven te leggen. Of neem een grote stompkaars, een elastiek en kaneelstokjes. Doe het elastiek om de kaarsen steek de kaneelstukjes tussen de kaars en het elastiek. Wanneer deze kaars aangestoken wordt, zal hij een verfijnde kaneelgeur verspreiden (let wel op met het tijdig uitblazen van deze kaars!). Ook een kaars in een glazen pot met koffiebonen zorgt voor een warme sfeer. De warmte van de kaars zorgt dat er zich een verse koffiegeur verspreidt. Of, nog gemakkelijker: versier sinaasappels door er wat kruidnagels in te steken. Speel met leuke figuren of steek ze gewoon her en der in het fruit. 

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties