Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

In een wereld waar alles steeds duurzamer wordt, wint ook de LED verlichting aan terrein. Deze vorm van verlichting bespaart energie waardoor de CO2 uitstoot teruggebracht kan worden. Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van LED-technologie, iets wat we bij Horecakaars.nl toejuichen. Er is echter één ding wat LED niet kan vervangen: de warme sfeer van kaarslicht!

Uit onderzoek is gebleken dat de traditionele kaars het nog steeds wint van de LED variant. Kaarsen  hebben met hun prachtige, zachte licht een geweldige uitwerking op mensen. Het licht, maar vooral ook de warmte heeft een rustgevende werking. Men voelt zich geborgen en thuis.

Vaak associëren we kaarsen met feestdagen; kaarsjes op een taart, een speciaal diner bij kaarslicht tijdens de kerstdagen...maar kaarsen hebben ook vele kalmerende effecten. Een van de momenten waarop je het best van deze effecten kan genieten is tijdens een moment van stilte en alleen zijn. Het is dan ook niet vreemd dat kaarsen in veel religieuze en spirituele ceremonies een belangrijke rol heeft. Het flikkeren van een vlam zou een hypnotiserende werking hebben, waardoor mensen hun stress gemakkelijker van zich af kunnen laten glijden. 

Ook de kleur van kaarsen levert een grote bijdrage aan het gevoel dat mensen hebben bij het zien van kaarslicht. Waar mensen vrolijk en opgewekt worden van felle kleuren, zorgen neutrale- en pasteltinten juist voor een rustgevende werking. Wanneer u uw gasten dus op hun gemak wil laten voelen, ga dan voor échte kaarsen in plaats van LED kaarsen!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties