Nieuws

Na een paar weken van versoepeling werden vorige week nieuwe regels aangekondigd voor de Nederlandse horeca. Met deze nieuwe regels mogen er geen nieuwe bezoekers meer binnen na negen uur ’s avonds. Om tien uur moeten alle horecagelegenheden waar gegeten en gedronken wordt gesloten zijn.
Deze regels worden ingevoerd om het aantal besmettingen met het coronavirus te voorkomen.
Afstand
Zowel binnen als buiten moeten gasten te allen tijde anderhalve meter afstand van elkaar kunnen bewaren. Als het niet mogelijk is om die afstand tot elkaar te bewaren, mogen er buiten ook kuchschermen worden geplaatst. Naast de al geldende regels, blijven de ‘oude’ regels van kracht (iedere gast heeft een vaste zitplaats, iedereen reserveert een plek en er wordt een gezondheidscheck gedaan bij binnenkomst).
Vanaf 29 september 2020 mogen eet- en drinkgelegenheden nog maar dertig gasten per binnenruimte ontvangen. Buiten mogen er maximaal veertig gasten verwelkomd worden. Omdat gasten een vaste zitplaats moeten hebben, is het verplicht om te reserveren. U kunt uw gasten natuurlijk vooraf laten reserveren, maar aan de deur reserveren is ook mogelijk. Een gezelschap mag uit maximaal vier personen buiten het eigen huishouden bestaan.
De nieuwe horeca-regels in het kort:
- In de horeca mag een gezelschap uit maximaal vier personen bestaan (kinderen tot twaalf jaar tellen hier niet mee). Eer kan dus voor maximaal vier personen – exclusief kinderen – een reservering worden gemaakt.
- Het aantal personen per ruimte is ingeperkt tot maximaal dertig (buiten veertig).
- Eet- en drinkgelegenheden mogen tot 21:00 gasten toelaten. Om 22:00 moeten deze zaken gesloten zijn.
- Sportkantines zijn gesloten.
Met de nieuwe maatregelen komt de horeca nog verder onder druk te staan. Eerder werden er al regionale maatregelen aangekondigd, maar door de snelle stijging in het aantal besmettingen zijn er nu nieuwe, landelijke maatregelen ingevoerd. De KHN heeft aangegeven dat de nieuwe maatregelen een keiharde klap zijn voor de horeca. De branche wil een bijdrage leveren aan het onder controle krijgen van het virus, maar bij veel horecaondernemers heeft het onbegrip plaatsgemaakt voor boosheid.
(Gebaseerd op 44 beoordelingen.)