Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Wie op zoek gaat naar leuke kaarshouders komt ze al snel tegen: de zogenaamde ‘sugar molds’. Deze houten suikervormen zijn op allerlei (Amerikaanse) websites te koop als decoratie. De langwerpige, houten balken zijn voorzien van gaten. Ideaal voor kaarsjes, planten, pennen en andere dingen.

Vooral op een lange tafel is deze vorm van decoratie erg mooi.

Maar waar komen de suikervormen eigenlijk vandaan?

  Bron: Decor Steals
   

Suikermallen

Al lang voordat ze dienst deden als kaarshouder en decoratie, werden de sugar molds gebruikt voor het bewerken van suikerriet. Toen er nog geen methodes waren voor het bewerken van suiker, werd suikerrietsiroop in de houten mal gegoten. Als de siroop was opgedroogd, kon de suiker worden verkocht aan klanten. Sinds de negentiende eeuw gebruiken we eigenlijk alleen nog maar kristalsuiker, waardoor de suikervormen overbodig zijn geworden. Alleen in Mexico worden deze mallen nog steeds gebruikt. Hoe dat komt? De kegeltjes met bruine suiker worden onder andere gebruikt in het tequilaproductieproces!

Zelf maken

De Mexicaanse suikermallen zijn in Nederland niet gemakkelijk verkrijgbaar. Maar natuurlijk is het idee vrij gemakkelijk na te maken. Neem een langwerpig stuk hout en maak enkele gaten in het hout. Plaats er kaarsen in of wissel het af met planten. Sommigen gebruiken het zelfs om bestek te bewaren!

Deze kaarshouder is perfect voor refills! Ook voor zo'n prachtige sfeer op tafel zorgen? Bestel dan snel uw favoriete refill.

 Klanten waarderen deze actie met de volgende Productscore: 8.3 uit 10
(Gebaseerd op 46 beoordelingen.)

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties