Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

In december is koud en donker, maar wel sfeervol! In januari is het eigenlijk vooral koud en donker. De sfeer van de feestdagen is nergens meer te bekennen. Niet zo vreemd dat we in januari te maken krijgen met Blue Monday.

In de eerste week van januari ruimt vrijwel iedereen de kerstversiering op. Daarna lijkt het ineens wel erg kaal (en somber) overal. Tijd om het binnen op andere manieren extra gezellig te maken dus!

Kerstversiering weg, woondecoratie naar binnnen!

Dat de kerstversiering opgeborgen is wil niet zeggen dat het niet meer gezellig kan zijn in de winter. Met de juiste accessoires wordt het in uw restaurant, café of hotel ook in januari ontzettend sfeervol.

Winterse kaarsen 

Kaarsen zijn natuurlijk altijd een goed idee, maar in de koude wintermaanden zijn ze helemaal populair. De warmte en het licht zorgen ervoor dat iedereen net een beetje vrolijker wordt.

Zachte materialen

Naast kaarsen brengen ook kussens, plaids en bloemen meer sfeer in een winters interieur. Door het gebruik van zachte materialen ontstaat er een plek waar mensen zich geborgen en warm zullen voelen.

kaarsen winter kaarsen winter

"Bij onze noorderburen hebben ze de perfecte oplossing voor de koude maanden. Nét een beetje extra hygge! Dit draait om gezelligheid en warmte. Precies waar u gasten nu behoefte aan hebben dus."

 

Wat is hygge?

Volgens de Denen is hygge niet letterlijk te vertalen, maar het komt in de buurt van wat wij kennen als 'gezelligheid'. Toch gaan de Denen nog een stapje verder. Het gaat om het opzoeken van de warmte met de middelen die er zijn. Met goed gezelschap genieten van een warm vuur, dik plaid en lekker eten of drinken. Dingen die niet alleen thuis, maar ook prima in de horeca kunnen worden toegepast. Geef uw gasten de ultieme gezellige ervaring in uw café, restaurant, spa of hotel met de onderstaande tips!

hygge kaarsen hygge kaarsen hygge kaarsen

Hoe kunt u hygge toepassen in de horeca?

- Warmte: Met een open haard, flakkerende kaarsen of warme dekentjes op het terras: zorg dat uw gasten de warmte op kunnen zoeken.
Comfort: Bij hygge draait het om comfort. Strak in het pak hoort er dus niet bij! Zorg voor een ontspannen sfeer en laat uw gasten helemaal tot rust komen.
Interieur: Maak het binnen (en buiten) gezellig met een heleboel kaarsen, zachte kussentjes en warme kleuren.
Comfortfood/comfortdrinks: Een stoofpotje dat lang op het vuur heeft gestaan, een grote mok thee of chocolademelk…als het maar voor warmte zorgt!

Hygge zonder kaarsen? Onmogelijk!

Hygge is niet compleet zonder kaarsen. Maar liefst 85% van de mensen associeert hygge met kaarsen. Wist u dat de Denen de meeste kaarsjes aansteken? Zeker 28% van de Denen steekt zelfs iedere dag een kaarsje aan! Om het nog duidelijker te maken: een Deen brandt zo’n zes kilo kaarsen per jaar op. Voor Denen zijn kaarsen dus de ultieme hygge. En als de uitvinders van hygge het zeggen, wie zijn wij dan om daar tegenin te gaan? De Amerikaanse Rebecca Parker Payne omschreef het Deense hygge als volgt:

In de koudere maanden betekent hygge lange Gotische kaarsen die met een helder vlammetje branden achter hoge huiskamerramen en op de bar van een restaurant. Het betekent dikke stompkaarsen in lantaarns op de stoep en kleine kaarsjes hachelijk hoog in de kerstboom. Het betekent glühwein, warme dekens en het vuur in de kachel niet laten sterven.

Kaarsen staan symbool voor gezelligheid. Ook in Nederland weten we wel raad met kaarsen. Volgens ons verdienen ze dan ook een prominente plek! Kaarsen zorgen niet alleen voor een huiselijke, gezellige sfeer…ze geven uw gasten ook een geborgen gevoel. Welke kaarsen passen volgens u perfect in de hygge trend? 

Kies voor de lange, gotische kaarsen met een heldere vlam, die volgens Rebecca Parker Payne vaak te vinden zijn achter het raam of op de bar van een restaurant. Of zet dikke stompkaarsen bij de ingang van uw zaak. 

 Klanten waarderen deze actie met de volgende Productscore: 8 uit 10
(Gebaseerd op 10 beoordelingen.)

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties