Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Nog maar een week tot Kerst! Veel families en vrienden zoeken de gezelligheid op in een restaurant om te genieten van een heerlijk kerstdiner. Het liefst doen ze dat natuurlijk aan een mooi gedekte tafel. Als horecaondernemer weet u als geen ander hoe belangrijk de sfeer in uw zaak is voor een gezellige avond. Bij Horecakaars helpen we u graag een handje met de mooiste kaarsen voor Kerst.

Het menu is samengesteld, de gasten hebben gereserveerd…alles is klaar voor een perfecte Kerst, toch? Nee dus! Een mooi gedekte tafel bepaalt de sfeer aan tafel. Weet u nog niet hoe u de tafels moet dekken? Dan wordt het hoog tijd om daar over na te denken! Volg deze vijf simpele stappen voor een perfect gedekte tafel.

Kies een kleur (of een thema)

Begin met het bepalen van de kleur. Dit maakt het dekken van de tafel stukken gemakkelijker. U weet nu namelijk precies wat wel en niet past. Bovendien vormt het een mooi geheel wanneer u zich aan een vastgesteld kleurenpalet houdt. Kiest u voor een traditionele Kerst? Dan mogen rood en groen absoluut niet ontbreken. In feite kunt u iedere kleur inzetten! Wat dacht u van een landelijk thema met veel neutrale kleuren en natuurlijke materialen of een moderne tafel in zwart en wit met gouden accenten?

Zwart met goud is niet alleen sfeervol, maar ook stijlvol! Verras uw gasten met deze chique decoratie. Wist u dat we bij Horecakaars ook zwarte dinerkaarsen in het assortiment hebben? Shop ze hier!

Zorg voor een blikvanger op tafel

Op lange, rechthoekige tafels kunt u het midden van de tafel sfeervol aankleden. Ronde tafels in uw zaak? Kies dan voor een ronde blikvanger in het midden van de tafel. Heeft u weinig plek op tafel? Maak dan iets moois boven tafel.

Denk bij mooie blikvangers aan bloemen, kersttakken en decoratie zoals kerstballen. Zorg wel dat er plek overblijft voor een andere belangrijke sfeermaker: de kaars!

Geen plek op tafel? Zorg voor een blikvanger boven tafel! Door de sfeermakers op tafel te verzamelen blijft er plek over voor kaarsen. Kies een tafelloper en zet daar alle blikvangers op. Zo wordt het een sfeervol geheel!

Onmisbaar: kaarsen

Om eerlijk te zijn vinden wij een tafel zonder kaarsen nooit compleet, maar met Kerst mogen ze al helemaal niet ontbreken! Kiest u voor het veelzijdige theelichtje, zorg dan dat u let op de brandduur. Tijdens de kerstdagen wilt u zich liever geen zorgen maken om de sfeerverlichting!

Maar er is meer mogelijk! Kies voor klassieke stompkaarsen of dinerkaarsen. Een combinatie van allerlei kaarsen is ook mogelijk. Met Kerst kan het niet gek genoeg. Met kandelaars creëert u verschil in hoogte voor een speels effect.

Wissel stompkaarsen af met witte dinerkaarsen. Met theelichtjes kun u volop variëren! Onze tip: kies voor theelichtjes met een langere brandduur voor de lange, donkere winteravonden. Dinerkaarsen staan altijd stijlvol op tafel. Bij Horecakaars hebben we volop keus!

Servies

Witte borden kunnen altijd, maar combineer gerust met verschillende vormen. Stapel borden voor een chique uitstraling en durf te kiezen voor kleur.

Van klassiek tot modern... ...met leuk servies is de sfeer meteen goed! Maak het af met de juiste accessoires.

Servetten, linten en naamkaartjes

Maak de tafel af met leuke decoratie op en naast de borden. Blijf in de stijl van de tafel, maar wees niet bang om over the top te gaan.

En last but not least: een kerstboom. Deze staat niet op tafel, maar is onmisbaar voor de kerstsfeer. Als u geen plek heeft voor een grote boom, zijn er genoeg alternatieven. Bekijk onderstaande video voor inspiratie:Klanten waarderen deze actie met de volgende Productscore: 8.9 uit 10
(Gebaseerd op 65 beoordelingen.)

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties