Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Veel kandelaars voor dinerkaarsen zijn basic en uitgevoerd in goud of zilver. Maar wat nu als u uw tafels een stoer uiterlijk wil geven? De klassieke dinerkaars is namelijk prachtig, maar ze kunnen wel een stoere twist gebruiken! Onlangs kwamen we de perfecte do-it-yourself tegen. Gemakkelijk te maken en praktisch in het gebruik.

De beton-look wordt vaak gebruikt om het interieur kracht te geven. We zien beton bijvoorbeeld terugkomen in behangsoorten en vloeren. De rauwe sfeer die kenmerkend is voor beton, kan ook worden bereikt door middel van schildertechnieken. ​Bij Horecakaars kiezen we vooral voor betonnen accessoires. 

Beton in het interieur

De betonlook is nog steeds mateloos populair in de Nederlandse interieurs. Naast hout en metaal zien we steeds vaker beton terug. En dan niet alleen de grote oppervlakken, maar juist ook in kleinere accessoires zorgt beton voor een stoere, industriële look.

De betonnen trend begon eigenlijk voornamelijk bij de vloeren. Dat heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid naar allerlei andere oppervlakken zoals wanden, plafonds, keukenwerkbladen en zelfs accessoires. Met behulp van deze betonnen accessoires slaagt u er gemakkelijk in om op een budgetvriendelijk manier uw interieur helemaal hip te maken.

Maak zelf stoere kandelaars voor uw dinerkaarsen!

Met een stuk boetseerklei en wat letterstempels maakt u heel eenvoudig gepersonaliseerde kandelaars voor uw dinerkaarsen. Stukje boetseerklei afsnijden, letters naar keuze stempelen, dinerkaarsen plaatsen en laten drogen!

Betonnen kandelaar voor dinerkaarsen

Betonmix is goedkoop en gemakkelijk gietbaar. Zo kunt u er van alles mee maken! Alles wat u, naast betonmix, nodig hebt is eigenlijk een leeg melkpak. Een ander drankkarton kan natuurlijk ook gebruikt worden.

Knip één hoek van het karton open. Knip vervolgens langs de bovenkant af om van één van de zijkanten een soort klep te maken. Plak het einde vervolgens weer dicht met wat stevige tape.

Knip het karton op deze manier open Bekijk hier al onze dinerkaarsen voor deze DIY

Knip vervolgens vier gaatjes in de flap, ter grootte van een dinerkaars. Zodra alle gaten geknipt zijn, kunt u het beton gaan mixen!

Volg de instructies op de verpakking en giet het vervolgens in het karton tot de bovenkant. “Het mooie van melkpakken is dat ze aan de binnenkant gecoat zijn, zodat er geen olie of iets dergelijks nodig is”, schreef de bedenkster van deze DIY.

Wanneer het karton gevuld is met de betonmix, kan het gebeuren dat er een beetje beton aan de zijkanten uitstroomt. Wilt u een strak resultaat? Tape de hoeken dan nog eens extra af.

Duw de kaarsen vervolgens in de gaten. Deze hebben de perfecte maat voor wanneer het beton eenmaal gedroogd is. 

Vul het melkpak tot het helemaal vol is Tape het geheel af voor een strak eindresultaat
   
Ook leuk: de vierkante variant voor één dinerkaars! Tip: deze DIY is nog gemakkelijker.

Wacht minstens 24 uur en verwijder daarna het karton. En voilà: de mooiste, stevige kaarsenhouders voor dinerkaarsen. Deze zullen prachtig staan op uw tafels. Door het melkkarton zo te vouwen krijgt u een ietwat rechthoekige kandelaar, maar wij zijn ook fan van deze vierkante variant! Bovendien is deze variant nog een stuk gemakkelijker: hiervoor hoeft u alleen de bovenkant van het karton af te knippen.

Nog meer inspiratie nodig? Check deze mooie voorbeelden!Klanten waarderen deze actie met de volgende Productscore: 8.6 uit 10
(Gebaseerd op 32 beoordelingen.)

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties