Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Als horecaondernemer bent u altijd op zoek naar manieren om het uw gasten naar de zin te maken. Daarbij let u op de inrichting, de kwaliteit van uw producten, de training van uw personeel en een goede hygiëne. Toch zijn er soms wat ergernissen bij uw gasten. Een klacht die vaak gehoord wordt is de overlast die kinderen veroorzaken. Iets waar u als horecaondernemer eigenlijk vrij weinig invloed op hebt. Toch?

Een paar jaar geleden ontstond er discussie nadat een chef-kok zich op Twitter afvroeg of hij een zogenaamd ‘no kids policy’ moest invoeren. Aanleiding was en acht maanden oude baby die onafgebroken huilde in het sterrenrestaurant. Een stel had hun baby meegenomen naar het restaurant nadat de babysitter had afgezegd. De andere gasten ergerden zich die avond mateloos aan de baby.

Ergernis? Niet nodig!

Uit onderzoek blijkt dat overlast door kinderen in Nederland op de vijfde plek staat in de top 10 met ergernissen in de horeca. Veel mensen vinden dat ouders verantwoordelijk zijn voor rondrennende en schreeuwende kinderen. Toch wilt u er als ondernemer ook graag iets aan doen. Een van de mogelijkheden is het bezighouden van uw jonge gasten. Met een kleurplaat of speelhoek komt u al een heel eind. Kinderen zijn namelijk de gasten van de toekomst. Het kan dus lonen om uw zaak wat kindvriendelijker te maken:

  • - Leer uw personeel omgaan met kinderen.
  • - Geef gezinnen grote tafels waar kinderen uit de weg kunnen met hun kleurplaten of speelgoed.
  • - Geef kinderen iets te doen! Van kleurplaten tot spelletjes: er is van alles mogelijk.
  • - Gezinnen naar uw zaak lokken? Laat kinderen gratis mee eten.
  • - Zorg voor gezonde maar kindvriendelijke gerechten op het menu.
  • - Laat kinderen niet te lang wachten op hun eten. Minder wachttijd is minder verveling!

Laat uw kleine gasten kunstwerken maken

Bent u de standaard kleurplaat beu? Maak van de tekeningen van uw kleine gasten echte kunstwerkjes. Laat ze een tekening maken op bakpapier. Rol deze vervolgens op en stop ze in een glazen waxinelichthouder.Klanten waarderen deze actie met de volgende Productscore: 8.9 uit 10
(Gebaseerd op 65 beoordelingen.)

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties