Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Wanneer uw refills eenmaal op zijn of uw Low Boy tot op de bodem is opgebrand…dan eindigen ze vaak in de prullenbak. Zonde! Want deze houders zijn nog perfect te gebruiken dit voorjaar!

Bloembollen in lege kaarshouders

Het voorjaar is dé tijd om bloembollen te planten. Het leuke is: ze beginnen al met bloeien in het vroege voorjaar en laten hun gekleurde bloemen zien aan iedereen die maar wil. Als dat bij u en uw gasten niet meteen zorgt voor een geweldig lentegevoel, weten wij niet wat dan wel. En uw lege kaarshouders? Die zijn perfect voor de zogenaamde bol-op-pot techniek.

Bol-op-pot

Bol-op-pot betekent niets meer dan bloembollen in een vaas op pot. Denk daarbij aan vrolijke lentebloeiers zoals tulpen, krokussen, narcissen, amaryllissen en hyacinten. Alle potjes en vaasjes die u hebt staan kunnen gevuld worden met bloembollen. Zet ze bij elkaar op een dienblad of schaal of verspreid ze juist door de ruimte en de vrolijke eyecatchers zullen uw gasten meteen een vrolijk lentegevoel geven!

bloembol in kaarshouder bloembol in kaarshouder bloembol in kaarshouder

Natuurlijk zorgen de bloemen niet alleen voor mooie kleuren, maar ook voor een heerlijke geur! Een win-win situatie dus.

Stappenplan

  1. Koop een aantal bloembollen.
  2. Pak een oude refillhouder of lege Low-Boy.
  3. Vul de potten met wat grond, druk de bol goed aan.
  4. Geef meteen een beetje water.

Bloembollen op water

Maar wist je dat veel bloembollen niet eens perse potgrond nodig hebben om te groeien? Water en voldoende warmte is al genoeg om ze te laten groeien en bloeien.

bloembol in kaarshouder bloembol in kaarshouder bloembol in kaarshouder

Amaryllis

Voor de amaryllis is er zelfs een speciaal amaryllisglas. Deze houdt de bol net boven water, maar biedt wel voldoende ruimte voor de wortels om in het water te hangen.

Hyacinten en tulpen

Ook hyacinten en tulpen kunt u zonder potgrond in bloei krijgen. Zorg ervoor dat het water de bol nét raakt en wacht tot u de eerste wortels ziet verschijnen. Verzorg de bollen daarna hetzelfde als bollen die in de potgrond staan.

Narcissen

Ook de vrolijke narcis kan op het water groeien. Zorg wel dat de bloembol stevig staat en zet hem voor het raam. Zodra de bollen uit beginnen te lopen moet het water regelmatig bijgevuld worden.

Zelf aan de slag met dit leuke idee? Kies dan voor refills of Low Boys.

Bron beeld: Pinterest

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties