Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

De lampen van de Amerikaanse Kevin Reilly zijn tijdloze blikvangers. Iedere lamp wordt met de hand gemaakt en is een bijzonder designitem in iedere ruimte. Ook bijzonder aan deze lamp zijn de waskaarsen met elektrische lichtbron. Deze kaarsen zijn haast niet van echt te onderscheiden.

Maar bij Horecakaars zijn we er natuurlijk van overtuigd dat niks zo mooi is als échte kaarsen. Het is iets te gevaarlijk om echte kaarsen op een zwevend plateau aan het plafond te hangen…maar de bijzondere sfeer die deze lamp met zich meebrengt kan met echte kaarsen natuurlijk wel gemakkelijk gecreëerd worden.

Refills

Bijzonder geschikt voor het gedempte licht zijn de off-white refills. Deze kaarsen laten net genoeg licht door voor de romantische sfeer. Combineer met een paar stompkaarsen voor het verschil in hoogte.

Warm witte refills Stompkaarsen

Kaars als belangrijkste lichtbron

Deze kandelaar brengt ons terug naar de tijd waarin er nog geen elektrisch licht was. Het overgrote deel van de geschiedenis hebben mensen veel moeite moeten doen om hun omgeving te verlichten. De eerste vorm van verlichting was vuur. Vuur is altijd een belangrijke bron van licht gebleven.

Geschiedenis van de kroonluchter

Kaarslicht is een oude en tot op de dag van vandaag zeer geliefde vorm van verlichting. In de zestiende eeuw werd de eerste kaarslantaarn ontwikkeld en ook in huizen werden er lantaarns geplaatst met kaarsen. De oudste kaarsenkroonluchters weren gebruikt door rijke, vooraanstaande mensen. De kaarsen werden bevestigd door middel van een spijker. In het begin van de achttiende eeuw kregen steeds meer mensen kroonluchters in huis. Een eeuw later werd de kroonluchter met gasverlichting geïntroduceerd, wat de kaarsen overbodig maakte.

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties