Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Valentijn, de dag die in het teken staat van de liefde. Wellicht zijn we in Nederland en België véél te nuchter om aan de dag mee te doen en vinden het commerciële onzin die is overgewaaid uit Amerika…maar stiekem dromen wij toch even weg als we alle rode en roze versieringen zien.

Voor veel horecagelegenheden is Valentijnsdag ook een reden om uit te pakken met versieringen, acties en aanbiedingen. Valentijn zorgt dan ook voor flink wat omzet in de, vaak wat mindere, maand februari. Even wat Valentijn trends op een rijtje:

  • - Valentijnsdag is vooral populair onder vrouwelijke Nederlanders
  • - Zo’n 42% van de vrouwen vindt Valentijnsdag net zo belangrijk als haar eigen verjaardag
  • - Maar liefst 75% van de vrouwen vindt Valentijnsdag een positieve dag, slechts 12% ziet op tegen 14 februari. Bij de mannen is dit maar liefst 50%.
  • - Mannen zijn er vaak bang voor, maar toch is 85% van de vrouwen tevreden over de inzet van de partner op Valentijnsdag.
  • - Mannen vinden Valentijnsdag maar niks: zo’n 80% zou het geen probleem vinden als Valentijnsdag wordt afgeschaft.
  • -Meest gegeven cadeaus tijdens Valentijn? Parfum staat op nummer 1, gevolgd door bloemen, een kaartje, sieraden en kleding.
  • - Met Valentijn besteden mensen ongeveer 1/6 van wat ze met Kerst uit zouden geven.

Populairste uitjes

Natuurlijk staat Valentijn in het teken van cadeautjes geven. Maar naast een cadeautje gaan veel stelletjes ook gewoon iets doen. En een romantische avond thuis tot een intiem etentje bij kaarslicht in een restaurant of een mooie film bekijken in de bioscoop. Maar liefst 47% wil het liefst een reisje krijgen met Valentijn. Een avondje uit staat daar misschien niet gelijk aan, maar u kunt gasten op z’n minst het gevoel geven dat ze ver van huis en de dagelijkse beslommeringen zijn als ze Valentijn in uw zaak vieren.

Zorg voor sfeer!

Of u nu een bioscoop, wellnesscentrum, kroeg of restaurant heeft: in de tijd rondom Valentijn is het leuk om uw zaak extra romantisch aan te kleden. Daarbij mogen rood en roze natuurlijk niet ontbreken.

Dek de tafel mooi of plaats leuke elementen op de bar. Wat mag er absoluut niet ontbreken in de perfecte Valentijn-setting?

Bloemen

Van romantische rode rozen tot lieflijke roze bloesem: alles kan, zolang het maar combineert met de kleuren van Valentijn. Van een klein vaasje met een paar bloemen tot een groots stuk op tafel of zelfs aan de muur: eigenlijk kunt u het zo gek maken als u zelf wilt.

Kaarsen

Valentijn is natuurlijk niet compleet zonder romantisch sfeerlicht. Er zijn verschillende soorten en maten kaarsen. Eigenlijk is alles mogelijk. Bij Horecakaars hebben we rode en roze refills die op geen enkele tafel zullen misstaan, maar u kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag. Maak van stompkaarsen iets bijzonders of tover glazen potjes met washi tape om tot one-of-a-kind kaarshouders. Theelichtje erin en klaar!

 

   

Tafellopers en onderzetters

Met deze simpele onderzetters of een stuk zwart papier kunt u zorgen voor een super bijzondere aankleding! Laat bezoekers hun eigen boodschap op de tafelloper zetten of knip wat rode harten uit papier en bevestig ze op een glazen pot die u vervolgens als vaas of kaarsenhouder gebruikt.

Servetten

Heeft u uw cursus origami net afgerond? Dan is deze servettenkunst een eitje voor u! Op ieder bord legt u een mooi hart of bijzondere envelop. Alles wat u hoeft te doen voor deze bijzondere tafelversiering is de stappen te volgen. 

Download instructies

Download instructies

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties