Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

In november 2017 bereikten de cao-delegatie van KHN met CNV Vakmensen een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe horeca cao. De nieuwe is enkele weken geleden, op 1 januari, van start gegaan en heeft een looptijd van twee jaar. Voor medewerkers in de horeca betekent dit dat het loon in 2018 en in 2019 omhoog gaat. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt over maatwerk bij seizoen- en invalwerk.

Robèr Willemsen (voorzitter van KHN) zegt blij te zijn dat ze met CNV Vakmensen een horeca-cao hebben kunnen afsluiten die voor iedereen in de horeca geldt. Hij stelt dat deze cao eerlijke voorwaarden voor eerlijk werk bevat. De belangrijkste winst is volgens hem zonder twijfel dat er nu een cao ligt die medewerkers in de horeca zekerheid geeft.

De nieuwe horeca cao loopt vanaf nu twee jaar. Wat biedt deze cao?

  • - Een inflatiecorrectie plus een loonsverhoging van 1% in juli 2018
  • - Nog een inflatiecorrectie met loonsverhoging van 1% in juli 2019
  • - Volgt de indeling en bepalingen van het KHN-model arbeidsvoorwaardenreglement (AVR) voor een soepele overgang voor werkgevers in de horeca die het huidige KHN-model arbeidsvoorwaardenreglement al volgen

Nieuwe voorwaarden

De cao bevat een aantal nieuwe voorwaarden. Eén daarvan is het maatwerk bij seizoen- en invalwerk. In de nieuwe cao geldt een onderbreking van drie maanden als uitzondering op de regel van zes maanden tussenpoos bij contracten voor bepaalde tijd voor seizoenkrachten. Voor invalkrachten is dat anders. Het blijft mogelijk om hen op te roepen. Andere nieuwe regels:

  • - De nieuwe cao biedt werknemers ook ruimte om werk te weigeren als daardoor bij herhaling de arbeidstijdenwet is overtreden.
  • - De nieuwe cao geeft ruimte voor invalkrachten om last minute oproepen te weigeren als zij bijvoorbeeld examen moeten doen of als ze daarvoor ander werk moeten afzeggen.
  • - Met de nieuwe cao is ook duidelijk welke uurlonen gelden voor de toepassing van het nieuwe wettelijke minimum uurloon en het uurloon bij uitzendwerk en payroll.

Volgt u het KHN-model nog niet?

Werkgevers die het KHN-model arbeidsvoorwaardenreglement en de bijbehorende lonen nog niet volgen, krijgen tot 1 april 2018 de tijd om hun lonen aan de nieuwe cao-lonen aan te passen. Dat past bij een cao die voor iedereen in de horeca gaat gelden en die eerlijke voorwaarden regelt voor eerlijk werk.

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties