Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Meestal de derde maandag van januari, maar soms ook op de maandag van de laatste volle week van januari; in ieder geval altijd na 14 januari. In 2018 valt Blue Monday op 15 januari.

Ontstaan van Blue Monday

De bedenker van 'blauwe maandag' is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Waarom voelen we ons down?

Arnall heeft ook een verklaring waarom mensen zich op deze dag down voelen. Dit zou alles te maken hebben met feit dat goede voornemens mislukt zijn, de vakanties nog ver weg zijn, de dagen nog donker. Bovendien is maandag voor veel mensen natuurlijk hun eerste werkdag van de week. Hoewel Arnall in academische kringen werd overladen met kritiek, is Blue Monday inmiddels een wereldwijd bekend fenomeen.

Horecakaars helpt!

Bij Horecakaars hebben we weinig tot geen invloed op uw gemoedstoestand. Waar we wél iets aan kunnen doen, is wat meer licht brengen. Sfeerlicht welteverstaan. Met de mooiste kaarsen, snelste service en voordeligste prijzen zorgt u ervoor dat u Blue Monday snel weer vergeet.

Blue Monday vieren

Overigens is deze dag het perfecte moment om de kleur blauw eens in het zonnetje te zetten. Bij Horecakaars hebben we prachtige blauwe kaarsen om Blue Monday juist te vieren.

Wilt u uw gasten ook wat vrolijker maken in deze periode? Dat kan gemakkelijk met deze interieurtips:

 • - Zorg voor voldoende bloemen en planten
  Van een mooi boeket tot vrolijke planten: deze toppers zorgen altijd voor wat extra sfeer.
   
 • - Kies voor vrolijke kleuren
  Van geel word je blij! Het wordt geassocieerd met de zon. Stiekem ook zo’n zin in de zomer? Haal dan snel wat gele accessoires.
   
 • - Kies voor een speciaal behang of leuke print
  Iedere keer wanneer u of uw gasten langslopen ontstaat er een mini-geluksmomentje.
   
 • - Zorg voor licht!
  Op het weer hebben we geen invloed, maar iedereen heeft behoefte aan voldoende licht. Heeft u weinig lichtinval in uw zaak? Zorg dan voor andere lichtbronnen. Kaarsen maken het geheel af.
   
 • - Opgeruimd staat netjes
  Een opgeruimde omgeving is een opgeruimd hoofd. Van rommeltjes worden uw gasten dus ook niet blij. 
 •  

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties