Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Hoewel we volop in de Sinterklaasperiode zitten, breekt er een andere belangrijke periode aan: het aftellen naar Kerst!

Deze aanloopperiode naar Kerst wordt ook wel advent genoemd. De adventperiode begint altijd op de zondag die het dichtst bij het feest van de Heilige Andreas valt, maar eenvoudiger gerekend begint advent vier zondagen voor Kerst. De vier zondagen bestaan uit:

  • Eerste zondag: Levavi
  • Tweede zondag: Populus Sion
  • Derde zondag: Gaudete
  • Vierde zondag: Rorate

Deze periode wordt voornamelijk in de kerk zichtbaar gemaakt met kaarsen. Iedere zondag wordt er een kaars aangestoken. Op de laatste zondag voor Kerstmis branden dan alle kaarsen. Waarom zou u niet ook alvast beginnen met aftellen naar deze bijzondere dag in uw horecazaak met bijzonder sfeervolle en moderne adventkaarsen?

Kiest u voor een moderne variant van de adventkaarsen? Dan zijn deze voorbeelden perfect voor u:

Bent u een fan van de landelijke stijl? Dan krijgt u hier ongetwijfeld genoeg inspiratie van:

 

Soms staan deze kaarsen op een adventskrans. Het kunnen gewoon witte of ivoorkleurige kaarsen zijn. Soms wordt er ook wel eens gekozen voor drie paarse en één roze kaars. Paars is namelijk de kleur van advent en roze staat voor de kerstvreugde. Wilt u gekleurde adventkaarsen in uw horecazaak? Dan zijn de Q-Lights refills hier uitermate geschikt voor. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in paars en roze. Plaats ze in een transparante houder om de kleur goed te zien.

Wanneer er ooit is begonnen met advent is niet helemaal duidelijk, maar het was in elk geval al eeuwen geleden. Ergens in de vijfde eeuw waren er zelfs mensen die in de drie weken voor kerst een vastentijd instelden. Doet u dit jaar mee aan advent?

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties