Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Natuurlijk kennen we watermeloenen, aardbeien en kersen als typisch zomerfruit. Maar is er iets zomerser dan citroenen? Dit fruit heeft een schil die zo geel is als de zon en het frisse groene blad heeft ook al zo’n zomers aroma. Bijkomend voordeel: muggen hebben er een hekel aan. Daarom zijn we bij Horecakaars aan de slag gegaan met dit vrolijke fruit.

Mediterrane sfeer

De citroen zien we vooral terug aan de Mediterrane kust. Misschien is dat wel de reden waarom de citroen voor ons gelijk staat aan zomer. In 2017 zien we de citroen werkelijk overal terug. In gerechten, als decoratie én in de mode. De hele wereld is ineens verknocht aan de citroen.

Fris en vers

De citroen staat voor frisheid en versheid. De citroen wordt ook bij verschillende wellness-behandeling gebruikt. Bovendien kunnen we in de zomer allemaal wel wat extra frisheid gebruiken. van gebruiken. Decoreer daarom met citroenen deze zomer!

Zin om zelf aan de slag te gaan? Maak dan citroenkaarsen! Zodra de citroen warm wordt en het aroma verspreid blijven de muggen op afstand, terwijl uw gasten genieten van de zomerse geur.

Voor de hangende citroenen hebt u het volgende nodig:

  • Citroen
  • Scherp mes
  • IJzerdraad
  • Kaarsrestjes
  • Citroensap
  • Lont

Snij aan de bovenkant van de citroen een kapje af. Pers de citroen uit en vang het citroensap op in een plastic bakje. Hol de citroen voorzichtig uit. Zorg dat de schil intact blijft. Smelt vervolgens de kaarsrestjes op een laag vuurtje in een oude pan en voeg het citroensap toe zodra het kaarsvet gesmolten is.

Giet het kaarsvet/citroensap mengsel in de uitgeholde citroenen en steek het lont rechtop in het kaarsvet. Wacht vervolgens tot het volledig uitgehard is. Wanneer de kaars hard is, kan er ijzerdraad om de citroen worden gebonden volgens het voorbeeld.

Bent u op zoek naar citroenen die u op tafel kunt zetten? Snij dan een citroen door midden, verwijder het vruchtvlees en plaats een waxinelichtje in de citroen. Smelt Twee waxinelichtjes en giet dit in de citroen. Laat het volledig hard worden.  

Wilt u het nóg gemakkelijker? Dat kan! Maak van citroenen leuke vaasjes. 

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties