Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

De zomer is begonnen. Lange avonden op het terras, gezellige middagen in de zon...eigenlijk is iedereen fan van de zomer. Wanneer de zon eindelijk schijnt, neemt men plaats op een terras om te genieten. Natuurlijk komen uw gasten naar het terras om te ontspannen. Als horecaondernemer regelt u een aangenaam verblijf voor uw gasten. Er zijn echter een paar gasten die de sfeer voor de rest flink kunnen verpesten: insecten! Toch kunt u deze ongenode gasten op verschillende manieren van uw terras weren. 

Dit jaar zijn de muggen er extra vroeg bij (en de muggenbulten jeuken ook nog eens extra). Dat komt door het warme voorjaar dat we hebben gehad. In april was het zo'n drie graden warmer dan normaal, waardoor de mug extra vroeg uit zijn winterslaap is gekomen. De eitjes van de mug komen daardoor ook weer eerder uit, waardoor we de komende weken te maken krijgen met de tweede generatie muggen. Brr!

Muggen

Normaal gesproken krijgen we in een jaar te maken met vier of vijf generaties muggen. Omdat april en mei warmer waren dan gemiddeld, krijgen we dit jaar ook meer muggen. Vooral op plekken met stilstaand water is het raak. Volgens de kenners heeft het dan ook weinig nut om u te richten op de vliegende muggen. Het zijn de larven die aangepakt moeten worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen water in emmers blijft staan en dat de dakgoot watervrij is. 

Toch overlast?

Toch overlast van de vliegende beestjes? Er zijn allerlei middeltjes verkrijgbaar om muggen, wespen en vliegen tegen te gaan…maar waarom zou u dit middeltje niet zelf maken? U hebt waarschijnlijk alle benodigde spullen al in huis!

Kaars met citrusvruchten

Benodigdheden:

  • Schil van citrusvruchten
  • Kaneelstokjes
  • Rozemarijn
  • Water
  • Citronella olie
  • Waxinelichtje
  • Glazen pot

Plaats alle benodigdheden in een glazen pot en steek het kaarsje aan. Zo genieten uw gasten van een terras zonder muggen!

Verwerk kruiden in uw tafelsetting

Wij koken vaak met overheerlijke kruiden uit de tuin. Maar wist u dat muggen helemaal niet zo'n fan zijn van een hoop kruiden? Gebruik bijvoorbeeld rozemarijn, salie en lavendel. Samen met wat mooie, dikke kaarsen creëert u een geweldige sfeer. Twee vliegen (of muggen) in één klap! 

Kidsproof drankje

Krijgt u vaak kinderen in uw horecazaak, of heeft u gewoon veel last van wespen in de zomer? Dan kunt u natuurlijk een wespenbestrijder inschakelen. Een gemakkelijke en snelle methode om in ieder geval te voorkomen dat ze in een glas of blikje terechtkomen: papieren cupjes voor een cakeje en rietjes!

rietje horeca wespen rietje horeca wespen rietje horeca wespen

Insecten bestrijden door middel van geur

Van wespen wordt gedacht dat ze alleen van zoete dingen houden, maar niets is minder waar. Wespen zijn alleseters en kunnen vervelend steken als ze zich in het nauw gedreven voelen. Geuren waar de wesp een hekel aan heeft zijn citroen en kruidnagel.

insecten weren van uw terras horeca insecten weren van uw terras horeca insecten weren van uw terras horeca

Muggen bestrijden met geur

De mug is moeilijk te bestrijden. Toch weten we inmiddels dat de mug een hekel heeft aan geuren als munt, limoen en rozemarijn. Uw gasten zullen echter geen last hebben van deze geur. Twee vliegen in één klap dus!

Vliegen bestrijden met geur

Om vliegen van uw terras te weren kunt u het best een flinke kruidentuin aanleggen. Kruiden zoals lavendel en basilicum doen ons misschien denken aan een zonnige vakantie in Frankrijk of Italië, maar vliegen hebben een ontzettende hekel aan deze geur.

Maak een sfeervolle bestrijder!

Een oplossing die sfeervol staat vergt wat inspanning. Deze krans van kruiden kan alle geuren bevatten die vliegen, muggen en wespen zou bestrijden. Maak uw eigen combinatie en merk het verschil!


 


Klanten waarderen deze actie met de volgende Productscore: 9.7 uit 10
(Gebaseerd op 46 beoordelingen.)

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties