Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Het is nog maar februari, maar toch zit de eerste ‘terrasdag’ er al op. Op 15 februari werd het maar liefst 17,1 graden Celsius in Maastricht. Veel mensen grepen de kans om naar het terras te gaan met beide handen aan. Maar bent u al klaar voor het nieuwe terrasseizoen?

Weerberichten in de gaten houden

Veel horecaondernemers waren voorbereid op deze eerste aangename dag van 2017, aldus Cees den Bakker (woordvoerder Koninklijke Horeca Nederland). Hij legt uit: “Het verschilt per gemeente of de terrassen geopend mogen worden. Maar ik vermoed dat waar het toegestaan is, de horeca het terras heeft geopend. De ondernemers houden de weerberichten goed in de gaten. Het is natuurlijk ook een vorm van gastvrijheid, omdat veel klanten nu buiten willen zitten.”

Terrasseizoen

Normaliter begint het terrasseizoen niet in februari. Rond april hebben de meeste horecaondernemers hun terras weer klaarstaan. U heeft dus nog wel even voordat het echte terrasseizoen geopend wordt. Toch valt het op dat steeds meer terrassen ook in de winter worden ingezet. “Veel restaurants en cafés hebben permanente terrassen. Met een winterjas aan en een heater in de buurt vinden mensen het ook prettig om buiten te zitten”, aldus Den Bakker.

Lenteweer

In februari en maart is het wel belangrijk dat de zon volop schijnt. Uit de zon is het namelijk nog te fris om echt op het terras te zitten. Volgens Jaco van Wezel, woordvoerder van WeerOnline, is vijftien graden een goede grens voor lenteweer. Wanneer we weer van deze temperaturen kunnen genieten is nog onduidelijk, maar het is verstandig om voorbereid te zijn!

Favoriete kaarsen voor het terras

Natuurlijk zijn de Low Boys een absolute favoriet voor het terras. Bij Horecakaars hebben we deze robuuste kaars in verschillende kleuren, zodat u zelf een mooie kleurencombinatie kunt maken. Met een vrolijke kleur op tafel nodigt u uw gasten uit!

Buitenkaarsen

Natuurlijk hebben we ook buitenkaarsen. Grote kaarsen voor in een lantaarn, maar ook de bekende Firelight en Vlamschaal weten van uw terras een sfeervolle plek te maken.

Bekijk hier onze buitenkaarsen voor een sfeervol terras in ieder seizoen!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties