Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Valentijn is dé perfecte dag om uw horecazaak eens extra romantisch aan te kleden. Heeft u vorige week onze dinerkaarsen besteld, maar bent u bang dat ze op uw pas gestreken tafelkleden gaan druppen? Dan hebben wij een paar tips die u verder kunnen helpen!

Klassieke dinerkaarsen op tafel zijn mooi, romantisch en zorgen meteen voor een warme sfeer. Maar dinerkaarsen kunnen ook een nadeel hebben: ze willen wel eens gaan druppen. Wilt u de kaars strak op laten branden in plaats van rustiek? Volg dan onderstaande tips:

Het druipen van kaarsen tegengaan

  • Leg kaarsen in een badje van zout en water. Laat ze hier een paar uur in liggen zodat het zoutwater goed in de kaars kan trekken. Let op: droog de kaars niet af! De kaarsen moeten aan de lucht gedroogd worden om het gewenste effect te bereiken. Bijkomend voordeel: de kaarsen schijnen met dit trucje ook nog eens langer te branden.
  • Laat kaarsen een paar uur achter in de vriezer. Klinkt gek, maar hierdoor smelt het kaarsvet langzamer.

Kaarsvet verwijderen

Is er toch wat kaarsvet op het tafelkleed gekomen? Geen paniek! Kaarsvet kan eigenlijk redelijk gemakkelijk verwijderd worden. Het enige wat nodig is, is voldoende geduld. Laat het kaarsvet eerst volledig uitharden. Hierna kunt u het grootste gedeelte van het kaarsvet waarschijnlijk al gemakkelijk verwijderen. De overgebleven resten kunt u verwijderen met behulp van wat keukenpapier en een strijkijzer. Leg het keukenpapier over het kaarsvet en ga hier overheen met een heet strijkijzer. Het kaarsvet zal smelten en opgenomen worden in het keukenpapier. 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties