Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Goed nieuws voor de Nederlandse horeca: de omzet van hotels, restaurants en cafés groeit de afgelopen jaren harder dan de omzet in de Europese Unie. Door de kredietcrisis zakte de horecaomzet aanvankelijk harder dan in de rest van de EU, maar de branche lijkt zich nu te herstellen.

Recordhoogte
Op dit moment stijgt de gemiddelde horecaomzet niet alleen in Nederland. De omzet is zowel in Nederland als in de EU op recordhoogte, blijkt uit onderzoek van het CBS.

Flinke stijging
In het eerste kwartaal van dit jaar lag de omzet van de horeca in Nederland al 24 procent boven het dieptepunt van de crisis in 2009. In de EU steeg de gemiddelde omzet ook, maar iets minder hard: zo’n twintig procent. In 2013 kwam de omzet al boven het niveau van voor de crisis. Sindsdien heeft de horeca te maken met een onafgebroken stijgende lijn.

Werken in de horeca
In 2008 en 2009 kampte de horeca met een flinke omzetdaling in Nederland. Zeven jaar later is de horeca dus weer op het niveau van voor de crisis. Ook het aantal werkenden in de horeca is gestegen. In 2014 werkte ongeveer 4,3 procent van alle werkenden in de horeca. 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties