Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

De zomer draagt een typische geur met zich mee. Denkt u meteen aan zonnebrand en exotisch fruit? Dat kunnen we ons voorstellen! Toch hebben we het hier over een andere geur: namelijk de geur die de natuur in deze periode heeft.

Regen op een zomerdag
Wanneer het regent na een paar zonnige en warme dagen, worden veel mensen gelukkig van deze typische zomergeur. Dit effect hebben we te danken aan onze verre voorouders. Regen na een droge periode betekende namelijk dat er weer een periode van groei aanbrak. Maar wat is nou precies die geur?

Petrichor
Volgens onderzoekers, die hier jaren geleden onderzoek naar gedaan hebben, hoopt een speciaal soort olie zich op als de zon schijnt. Deze olie heeft een speciale geur. Deze geur komt los wanneer het voor het eerst weer regent. De olie, die petrichor genoemd wordt, komt van planten. In tijden van droogte maken planten olie-achtige stoffen aan die ze bescherming tegen uitdroging. Ook het ontkiemen van zaden en de groei van planten wordt in droge tijden stopgezet, zodat ze in groeizame tijden volop kunnen bloeien. Helemaal bevestigd is deze theorie nog niet. Daarom houden we het bij Horecakaars bij standaard zomerse geuren.

Geurkaars | Kaars voor de horeca Geurkaars | Kaars voor de horeca Geurkaars | Kaars voor de horeca

In de zomer ruiken we het best
De zomer is het seizoen waarin we het beste kunnen ruiken. Dit komt door het contrast met de ‘geurloze’ winter. In de zomer groeit en bloeit er van alles. Door de afwisseling aan bloeiende planten en bloemen blijft u een zomerse geur ruiken. Bovendien verspreiden geuren zich ook nog eens sneller bij een hogere temperatuur. Op een warme zomeravond kunt u dus best een geurkaarsje aansteken, de geur zal zich snel verspreiden! Als het warm is, geven planten ook nog eens meer geurstoffen af.

De zomergeuren van Horecakaars
Wat dacht u van lavendel? Deze geur neemt uw gasten mee naar een bloeiend lavendelveld in Frankrijk. Of heerlijke, fruitige geuren zoals ananas en kokos? Dit tropisch fruit zorgt meteen voor een Caraïbisch gevoel, zelfs in Nederland. Natuurlijk mag een heerlijke bloemengeur niet ontbreken in onze pot met geurkaarsen. 

Natuurlijke geur
Houdt u meer van een natuurlijke geur? Ook dan kunt u van alles maken om een heerlijke geur te verspreiden op uw terras! 

PS: Ze zijn er weer: de geurkaarsjes die u gratis ontvangt bij vijf dozen Q-Lights! Zo kunt u uw terras of tafels niet alleen voorzien van een gezellig sfeerlicht, maar ook van een heerlijk zomerse geur! 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties