Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Hoewel het er niet zonzeker is en de temperatuur het soms zelfs af laat weten, wordt Nederland steeds populairder als vakantieland. Toeristen komen niet alleen vanuit ons eigen land. Naar verwachting komen er dit jaar weer meer buitenlandse toeristen naar de lage landen.

3,5 miljoen buitenlandse toeristen
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen verwacht deze zomer maar liefst 3,5 miljoen toeristen uit het buitenland om hun vakantie in Nederland door te brengen. Deze 3,5 miljoen betekent een stijging van zo’n twee tot drie procent ten opzichte van vorige zomer.

Het Nederlandse strand is en blijft populair
Waar die 3,5 miljoen buitenlandse toeristen dan vandaan komen? Voornamelijk uit België en Duitsland, blijkt uit onderzoek. Ongeveer de helft van de buitenlandse vakantiegangers komt uit één van onze buurlanden. Hun favoriete bestemming in Nederland? Dat is natuurlijk het kustgebied!

Volop omzet in de horeca door toename toeristen
De toename in het aantal buitenlandse toeristen betekent ook een stijging in de bestedingen. Totaal wordt verwacht dat buitenlandse en binnenlandse toeristen zo’n 3,5 miljard euro uit gaan geven in de zomerperiode. Dat is meer dan vorig jaar; toen werd er ruim 3 miljard uitgegeven. Goed nieuws voor de horeca dus!

Toerist in eigen land
Naast de 3,5 miljoen buitenlandse toeristen, zullen ook 4,7 miljoen Nederlanders een vakantie in eigen land doorbrengen. Nederlanders kiezen voornamelijk voor bungalowparken en campings als vakantieverblijf. Ook de 4,7 miljoen toeristen uit eigen land betekent een stijging van zo’n twee procent.

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties