Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Bijna iedereen in Nederland is fan van de zon. Zodra hij zich laat zien, nemen mensen plaats op een terras om te genieten van de warme zonnestralen. Hoewel ze naar het terras komen om te ontspannen, zijn er in de zomer ook vaak ongenode gasten: insecten!

Er zijn allerlei middeltjes verkrijgbaar om muggen, wespen en vliegen tegen te gaan…maar waarom zou u dit middeltje niet zelf maken? U hebt waarschijnlijk alle benodigde spullen al in huis!

Benodigdheden:

  • Schil van citrusvruchten
  • Kaneelstokjes
  • Rozemarijn
  • Water
  • Citronella olie
  • Waxinelichtje
  • Glazen pot

Plaats alle benodigdheden in een glazen pot en steek het kaarsje aan. Zo genieten uw gasten van een terras zonder muggen!

Krijgt u vaak kinderen in uw horecazaak, of heeft u gewoon veel last van wespen in de zomer? Dan kunt u natuurlijk een wespenbestrijder inschakelen. Een gemakkelijke en snelle methode om in ieder geval te voorkomen dat ze in een glas of blikje terechtkomen: papieren cupjes voor een cakeje en rietjes!

Insecten bestrijden door middel van geur

Van wespen wordt gedacht dat ze alleen van zoete dingen houden, maar niets is minder waar. Wespen zijn alleseters en kunnen vervelend steken als ze zich in het nauw gedreven voelen. Geuren waar de wesp een hekel aan heeft zijn citroen en kruidnagel.

De mug is moeilijk te bestrijden. Toch weten we inmiddels dat de mug een hekel heeft aan geuren als munt, limoen en rozemarijn. Uw gasten zullen echter geen last hebben van deze geur. Twee vliegen in één klap dus!

Om vliegen van uw terras te weren kunt u het best een flinke kruidentuin aanleggen. Kruiden zoals lavendel en basilicum doen ons misschien denken aan een zonnige vakantie in Frankrijk of Italië, maar vliegen hebben een ontzettende hekel aan deze geur.

Een oplossing die sfeervol staat vergt wat inspanning. Deze krans van kruiden kan alle geuren bevatten die vliegen, muggen en wespen zou bestrijden. Maak uw eigen combinatie en merk het verschil!

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties