Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Het lijkt misschien nog ver weg, het is immers pas maart, maar toch is het over minder dan twee weken alweer zover: Pasen! Tijdens deze feestdagen staan vrolijke voorjaarskleuren en zachte pasteltinten centraal. Het begin van de lente moet gevierd worden, en hoe kan dat nu beter dan door een sfeervolle aankleding in uw horecazaak?

Decoreer voor Pasen!
Omdat we niet konden wachten, hebben we alvast een leuke do it yourself. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Kom volgende week dan terug op Horecakaars! We zetten dan een aantal super-gemakkelijke paasdecoratie tips op een rijtje.

Maak zelf kaarsjes in een ei
Kom alvast in de paasstemming met deze vrolijke ei-kaarsjes. Ze zijn super gemakkelijk te maken en staan leuk op de tafels in uw horecazaak, maar u kunt ze natuurlijk ook in een paasstuk verwerken.

Aan de slag dus! Wat hebben we nodig?

Waxinelichtjes
Eieren (het liefst grote)
Klein mesje
Voor de echte creatievelingen die op zoek zijn naar wat meer kleur: verf

Hoe moeten we beginnen?
Om te beginnen moeten we de eieren leegmaken. Dit kan door voorzicht het topje eraf te tikken, ze eerst te koken en vervolgens leeg te lepelen. Probeer de eieren vervolgens voorzichtig te wassen, zonder ze te breken natuurlijk!

Geef de eieren een kleurtje
Vind je het leuk om de eieren een kleurtje te geven? Doe dat dan met wat voedingskleurstof. Laat de eieren helemaal drogen.

Groot of klein ei
Als de eieren groot genoeg zijn, lukt het misschien wel om een waxinelichtje in zijn geheel in het ei te plaatsen. Lukt dat niet, dat zijn er wat extra stappen nodig.

Nu kan het eindelijk beginnen!
Haal het lontje uit het waxinelichtje en smelt het kaarsje tot het helemaal vloeibaar is. Giet wat van het vloeibare kaarsvet in een eitje en leg er voorzichtig een lontje in. Giet het eitje vervolgens vol met kaarsvet, maar zorg dat het lontje nog boven het kaarsvet uitsteekt! Wacht vervolgens tot het gestold is. Daarna kun je genieten van je zelfgemaakt paaskaarsjes!

Is het nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan onderstaande video. Hier wordt stap voor stap voorgedaan wat er moet gebeuren om deze kaarsjes zelf te maken. 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties