Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Horecaondernemers gaan ervan uit dat ze in 2016 op een toename van de omzet én winst kunnen rekenen. De afgelopen tijd heeft dat vertrouwen zich al geuit in meer investeringen.

Horecaondernemers positief over 2016
SRA, een grote accountantsorganisatie in Nederland, heeft onlangs een branchescan uitgevoerd die inzicht geeft in hoe deelnemers er financieel voorstaan. Uit deze scan bleek dat horecaondernemers het meest optimistisch zijn, omdat ze verwachten dat de omzet met acht procent zal stijgen en de winst met ze procent.

Groter investeringsbeleid in de horeca
Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het investeringsbeleid van horecabedrijven is toegenomen, ook bij de kleinere bedrijven. Dit zou er op kunnen wijzen dat de financiële reserves zijn verbeterd, maar de lage rente kan natuurlijk ook de reden zijn voor de extra investeringen.

Horecaondernemers positief over financiële situatie
Het vertrouwen van horecaondernemers komt met name voort uit de aantrekkende economie, maar ook de marktontwikkelingen spelen een rol. Veertig procent van alle horecaondernemers is positief over zijn of haar financiële situatie en ziet volop kansen voor de toekomst.

Hoe verloopt 2016 in uw horecazaak? Wordt dit ook hét jaar van uw onderneming?

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties