Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Carnaval, de één kan er geen genoeg van krijgen en de ander begrijpt het feest nauwelijks. Deze week is het weer zover: de ‘katholieke’ gemeenten van Nederland vieren carnaval of Vastenavond. Volgens de traditie is het een driedaags feest, maar op veel plaatsen barst het feestgedruis al eerder los. In Nederland worden er eigenlijk twee soorten carnaval gevierd. Enerzijds is er het Rijnlandse carnaval, dat vooral voorkomt in Limburg, en anderzijds is er het Bourgondische carnaval dat in de Brabantse gemeenten gevierd wordt. Beide carnavalssoorten hebben zo hun eigen tradities en gewoontes en verschillen dan ook veel van elkaar. Toch is het feest in de basis hetzelfde. 

Carnaval wordt gevierd in de dagen die aan Aswoensdag voorafgaan. Vanaf dat moment is het nog 40 dagen tot Pasen. Voor de vastentijd aanbreekt, gaat men nog één keer los. Voor veel horecazaken in de zuidelijke provincies is dit nog steeds de drukste tijd van het jaar. De klandizie is tijdens carnaval van top tot teen uitgedost, dus uw horecazaak kan niet achterblijven! Natuurlijk zijn er de traditionele carnavalsversieringen, maar het is de sfeerverlichting die de ambiance compleet maakt. Carnaval is een vrolijk en zeer kleurrijk feest. Dus wat is er nu leuker dan de sfeerverlichting van uw zaak aan te passen op de kleuren die bij carnaval passen?

Rijnlandse carnaval
Het Limburgse carnaval kent, in tegenstelling tot het Bourgondische carnaval, drie vaste kleuren: rood, geel en groen. U ziet deze kleuren overal terug. In kostuums, in de optocht en natuurlijk ook in aankleding. Om het Limburgse carnaval helemaal in sfeer te vieren, zetten wij een aantal bijpassende producten op een rijtje:

Economy Refills
Onze economy refills zijn deze week nog extra goedkoop. En laten we deze toppers nu ook toevallig in dé Rijnlandse carnavalskleuren hebben! Hier vindt u de rode, gele en groene economy refills.

Low Boys
Low boys in rood, geel en groen. De Low Boys zijn ideaal voor carnaval, want ze zijn perfect buiten te gebruiken. Niet vatbaar voor de wind en met een gezellige bolvorm zullen ze niet misstaan tijdens carnaval! 

Vierkante houders voor refills
Heeft u al neutrale refills in huis en wilt u toch in de carnavalssfeer komen? Dan komen de vierkanten houders voor refills goed van pas! We hebben namelijk een rode, gele en groene variant in ons assortiment. Helemaal in stijl! Vastelaovend in Mestreech
​Dit is een bijzondere vorm van carnavalsviering in de Nederlandse stad Maastricht. Het Maastrichtse carnaval is een combinatie van Rijnlands carnaval en Bourgondisch carnaval, met een aantal unieke elementen, zoals de Bónte Störm-optocht en het straatcarnaval met tientallen zate hermeniekes. Het Maastrichts carnaval trekt elk jaar een groot aantal bezoekers uit Limburg en andere delen van Nederland. Afwijkend van de gewoonte van met name Brabantse steden en dorpen om tijdens het carnaval een andere naam aan te nemen, blijft Maastricht zich gewoon Mestreech noemen.

Carnaval in Venlo
Al jaren wordt op zaterdag het carnaval ingeluid met een heuse buitenzitting, de zogenaamde Boétegewoéne Boétezitting in de Zoepkoel (Oude Markt). Sinds het begin van de 20ste eeuw wordt in Venlo een Boérebroélof georganiseerd op vastenavond, de dinsdag van de carnaval. Iedereen is in Venlo dan verkleed als boerenbruid of boerenbruidegom. Verder is er op zondag de kinderoptocht en op maandag de gewone optocht.

Bourgondisch carnaval
In Brabant wordt carnaval toch nét iets anders gevierd. Het Bourgondische carnaval, dat voornamelijk in Noord-Brabant en Gelderland wordt gevierd, laat zich kenmerken door de ogenschijnlijk eenvoudige kostuums. Daarnaast spelen de alternatieve plaatsnamen natuurlijk een belangrijke rol. Iedere stad, ieder dorp…tijdens carnaval lijkt het even niet te bestaan en nemen ze een compleet nieuwe identiteit aan. Ook hier spelen kleuren een belangrijke rol in de aankleding, maar deze verschilt per dorp!

Oeteldonk (’s-Hertogenbosch)
Naar Boer Knillis en Prins Amadeiro speelt de Oeteldonkse driekleur een belangrijke rol tijdens carnaval. Rood, wit en geel zijn overal terug te vinden. Om de sfeer in uw Oeteldonkse paleis compleet te maken, kunnen wij onze Q-Lights van harte aanbevelen! Natuurlijk zijn ze er in de Oeteldonkse kleuren rood, wit en geel


Lampegat (Eindhoven)
Salaai! In Eindhoven begroeten ze elkaar niet met Alaaf en staan twee kleuren centraal: oranje en blauw. Natuurlijk zijn er volop mooie kaarsen in deze kleuren te verkrijgen op Horecakaars.nl. Wat dacht u bijvoorbeeld van stevige Low Boys in de kleuren van Lampegat? Met deze oranje en blauwe kaarsen is uw zaak helemaal in stijl!

Kruikenstad (Tilburg)
Oranje en groen zijn al jaren de kenmerkende kleuren voor de Kruikenzeikers, zoals men zich in Tilburg tijdens carnaval graag noemt. Volgens Gérard Steijns komen de kleuren voort uit de  primaire stadskleuren van Tilburg (geel en blauw). De bijbehorende secundaire kleuren zie je overal terug tijdens carnaval. Uw zaak in stijl aankleden? Dat gaat in een handomdraai met onze economy refills in de perfecte kleuren: oranje en groenStaat uw gemeente er niet bij? Kijk dan eens rond in ons assortiment. We hebben kaarsen in vrijwel iedere kleur! Namens Horecakaars.nl wensen wij u een gezellige en sfeervolle carnaval! 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties