Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Sinterklaas komt dit weekend weer in ons land. De landelijke intocht, die aankomende zaterdag plaats zal vinden, is dit jaar in het Drentse Meppel. De stoomboot zal (als alles goed gaat) met de goedheiligman en alle pieten aanmeren in de binnenstad. Daarna zal het niet lang duren of de goedheiligman zal ook zijn opwachting maken in uw woon- en werkplaats. Nu de Sinterklaastijd officieel is aangebroken, wordt het hoog tijd om hier aandacht aan te besteden!

Zeker de horecazaken die regelmatig kleintjes over de vloer krijgen kunnen een bijdrage leveren aan deze spannende tijd. Bij iedere verwijzing naar de Sint en Pieten klopt menig kinderhart vol verwachting. Wij vinden dat de sfeer nergens compleet is zonder een bijzonder lichtje. Bij Horecakaars.nl hebben we daarom een aantal leuke verlichtingsideeën op een rijtje gezet!

Sfeerlicht met Sint Nicolaas en Amerigo

Nodig:
– Printer
Sint Nicolaas sjabloon 
– Windlicht of vaas
Stompkaars of waxinelicht
– Pepernoten
– Schaar
– Lijm

Print het sjabloon zo uit dat het in uw kaarshouder past. U kunt het sjabloon natuurlijk groter of kleiner maken als u dat wil. Knip het sjabloon vervolgens zo netjes mogelijk uit, zodat er geen witte randen meer te zien zijn. Plak het uitgeknipte sjabloon voorzichtig, met de zwarte kant naar buiten, met een klein beetje lijm op het windlicht. Let vooral op de uiteinden van het sjabloon, zorgt dat hier voldoende lijm op zit. Strooi wat pepernoten in het windlicht of de vaas en plaats vervolgens de kaars van uw keuze in het midden. Zorg er altijd voor dat er voldoende ruimte is tussen de kaars en het papier in verband met het brandbare papier, kies dus een windlicht dat groot genoeg is! Een andere optie is het sjabloon aan de buitenkant van het windlicht te plakken.

Pieten silhouet 

Nodig:
– Printer
– Papier
– Download van Pipowagen aan Zee 
Waxinelicht
– Waxinelichthouder

Print de download uit. Zorg dat u print op normaal printpapier. Hoewel het misschien lijkt alsof het mooier wordt op dikker papier, zal er een belangrijk aspect ontbreken. Een waxinelichtje schijnt namelijk niet door dikker papier. Transparant papier, verkrijgbaar bij de hobbywinkel, is misschien zelfs nóg leuker! Knip de print uit langs de aangegeven lijnen en zorg dat het zwarte lijntje niet meer zichtbaar is. Dit levert namelijk het mooiste resultaat op. Vouw vervolgens waar de strepen staan en lijm de randen zodat er een vierkante theelichtcover ontstaat. Steek een theelicht aan in een glaasje en zet het papieren silhouet erover. 

Sfeer in een glas

Nodig:
– Vaas
Kaars
– Kaarshouder
– Snoepgoed
– Decoratiemateriaal

Dit is misschien wel de gemakkelijkste optie, maar ook de optie waar u zelf creatief mee aan de slag kan gaan. Want wat je in deze kaars doet, is helemaal aan u! Neem een grote vaas of kaarshouder en plaats de kleinere kaarshouder met kaars daarin. De ruimte tussen de twee glazen vul je met alles wat u maar kunt bedenken! Stro, wortels, kleine cadeautjes en natuurlijk strooigoed zoals pepernoten, kleine chocoladeletters, munten en schuimpjes. 

Veel decoratieplezier!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties