Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Het gaat goed met de horeca, bleek al uit eerdere cijfers van het CBS. Dit jaar groeide de omzet in het eerste en tweede kwartaal flink ten opzichte van 2014. De horeca-omzet blijft kwartaal na kwartaal groeien de afgelopen jaren. Nu de Rabobank haar sectorprognose naar buiten heeft gebracht is er opnieuw reden tot blijdschap onder horecaondernemers; volgens de bank zullen alle onderdelen van de horeca en recreatie namelijk dit jaar én volgend jaar groeien met zo'n 2,5 procent. 

Hogere consumentenbestedingen, ook in de horeca
De Rabobank stelt dat deze groei voornamelijk zit in de hogere consumentenbestedingen, de toenemende vraag van zakelijke gasten en het groeiende toerisme. De horeca en recreatiebranche profiteert op dit moment volop van de aantrekkende economie, aldus Martijn Rol en Annemarie Kuijer (Rabobank). De groei is daarom niet beperkt tot een bepaalde branche. In vrijwel alle branches wordt een groei verwacht van 2,5 procent in 2015 en 2016. 

Concurrerende horecaondernemers 
Daar staat echter wel tegenover dat de concurrentie ook steeds groter wordt. De sector zelf groeit ieder jaar, maar ook branchevreemde aanbieders komen de markt op. Denk daarbij bijvoorbeeld aan aanbieders uit de foodretail, AirBnB en formules waarin eten thuisbezorgd wordt.  

Horeca profiteert van toenemend toerisme
Het zijn voornamelijk de grote steden die profiteren van de economie die aantrekt en het toerisme dat groeit. Dit is vooral duidelijk te zien in Amsterdam, maar ook plaatsen aan de kust kunnen rekenen of flink wat toeristen. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de locatie waarop een horecazaak zich bevindt een belangrijke rol speelt in het succes van de onderneming. Maar natuurlijk is dit niet de enige sleutel tot succes. Zaken zoals een sterke online profilering of schaalgrootte leveren uiteraard zo zijn bijdrage aan een succesvolle horecaonderneming. Investeert u in een uniek concept waarmee u zich weet te onderscheiden van de massa, dan is die 2,5 procent groei ook voor uw onderneming een vaststaand feit!

Bron: Misset Horeca

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties