Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Bij Horecakaars.nl houden we van verlichting! Mooie, sfeervolle kaarsen zorgen voor een geweldige ambiance in uw horecazaak. Maar we zijn ons er bij Horecakaars.nl ook van bewust dat licht voor veel meer zorgt dan alleen sfeer. Licht heeft zelfs een grote invloed op ons humeur, maar kan ook voor veiligheid zorgen. En op die veiligheid richt de Nederlandse horeca zich nu.

Twee bier en fietsverlichting alstublieft
Nu het weer eerder donker wordt, gaan zoveel mogelijk horecagelegenheden fietslampjes uitdelen. Naast een hapje of drankje bestel je binnenkort dus heel gemakkelijk een fietslampje aan de bar als het aan de Fietsersbond en veel horecaondernemers ligt. Deze actie wordt gestart op advies van de Fietsersbond. De fietslampjes zijn te bevestigen op de jas, zodat alle bezoekers die laat vanuit een horecazaak terug naar huis gaan, hun weg veilig kunnen vervolgen. 

Nederlands uitgaanspubliek gaat op stap zonder fietsverlichting
Uit onderzoek is gebleken dat 59 procent van het Nederlands uitgaanspubliek van en naar het café of restaurant fietst zonder verlichting. Amsterdamse feestvierders maken het nog bonter; daar gaat zelfs 82 procent op stap zonder fietsverlichting. 

Mensen in buitengebied treffen betere voorbereiding
Hoewel er in de studentensteden weinig licht wordt gebruikt tijdens het fietsen, treft men in overige steden en zeker in buitengebieden al wat meer voorbereiding. Natuurlijk is het hier ook belangrijker om zelf goede verlichting te voeren, aangezien het buitengebied simpelweg slechter verlicht is dan het centrum van een studentenstad. Hier gaat men ervan uit dat de aanwezige straatverlichting voldoende is voor een veilige weg naar huis, aldus Martijn van Es (Fietsersbond). In drukke steden is ook meer sprake van diefstal en het stukgaan van fietsverlichting. Drukke parkeerplekken, overvolle fietsenstallingen...het zijn vaak plekken waar de fietsverlichting het niet overleeft. 

Fietsen met verlichting zorgt voor minder ongelukken
Fietsverlichting zorgt ervoor dat de kans op een ongeval met een gemotoriseerd voertuig met 17 procent afneemt. Genoeg reden dus om te zorgen voor goede fietsverlichting te zorgen. Die noodzaak is ook duidelijk bij de Nederlandse horeca, blijkt uit de nieuwe actie. 

Horeca moet fietsers helpen aan veilige terugreis
De Fietsersbond stelt voor om een automaat met lichtjes te plaatsen, waar fietsers voor de kostprijs lampjes kunnen kopen. Op sommige plaatsen in Nederland staat al zo'n automaat, maar ze zouden juist ín horecagelegenheden moeten staan.  

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties