Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Nu we juli achter ons hebben gelaten en augustus in volle gang is kan de horeca een balans opmaken over de eerste echte zomermaand. Hoewel de maand mooi begon, eindigde deze maand wisselvallig. 

Het weer was in juli geen onverdeeld succes met grote contrasten. In begin juli stroomden de terrassen vol, maar de laatste dagen van juli was het weer een stuk minder. Sterker nog, de laatste dag van juli was nog nooit zo koud als in 2015. Het kwik daalde aan de kust in Zuid-Holland onder de 11,4 graden Celsius en op sommige plekken werden zelfs temperaturen onder de 7 graden gemeten. Een discutabel record. 

Gelukkig wist het weer zich in de afgelopen week te herstellen en geniet men inmiddels weer van zomerse temperaturen. 'Eindelijk', klinkt het onder de horecaondernemers. De regenbuien en windstoten wonnen het van de zon, tot ergernis van veel uitbaters. Met name de eerste en vierde week van juli waren goede weken. De overige dagen waren, op een uitzondering her en der, niet goed voor de horeca. Op 25 juli werden zelfs vele festivals door het hele land afgelast vanwege een heftige zomerstorm. Met name langs de kust was het afzien; hier gold code rood vanwege de zware windstoten. De hotelsector is echter wél tevreden over de start over de zomer. Met name in mei en juni was het al vrij druk, waardoor het seizoen dit jaar vroeg is gestart. Wel geven veel horecaondernemers aan dat het lastig is om een goede planning te maken met uitzendkrachten. Daarom is het extra vervelend dat het slechte weer halfweg juli begon, juist op het moment dat veel studenten vakantie kregen en wilden beginnen met hun zomerbaantje. 

Horecaondernemers verliezen de moed echter nog niet. De periode van 20 juli tot en met 20 augustus is vaak het mooist in Nederland, dus er is nog volop hoop op een prachtig terrasseizoen! 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties