Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Een gek gezicht is het wel; je haar in een kaarsvlam houden. Wie had ooit gedacht dat deze oude truc weer helemaal terug zou komen? Op social media zien we deze methode steeds vaker. Zelfs grote sterren, zoals Victoria's Secret model Allessandra Ambrosio, wagen zich aan Velaterapia. 

Nooit meer gespleten haarpunten dankzij een simpele kaars
Gespleten haarpunten? Een tripje naar de kapper die het meteen kortwiekt is niet langer nodig. Volgens de Velaterapia verdeel je je haar in plukken en draait deze vervolgens zo strak mogelijk rond. De dode haarpunten springen vervolgens vanzelf uit het rondgedraaide haar. Ha! Dat zijn precies de haartjes waar je vanaf wilt. Daarvoor pak je een brandende kaars, die je door de rondgedraaide pluk haar haalt. Alle dode haarpuntjes verbranden en verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Waar komt het vandaan?
De methode komt uit de jaren zestig van de vorige eeuw, waar Braziliaanse vrouwen massaal hun dode haarpunten bewerkten met een brandende kaars. Met de populariteit van social media verspreidt de techniek zich steeds verder en verder. Hoewel de methode effectief lijkt te zijn, is het natuurlijk geen trend die zonder gevaren komt. Houd je de pluk ook maar een fractie van een seconde te lang in de vlam, dan zijn niet alleen de gespleten, maar ál het haar weg! 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties