Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Wie kent de klassieke theelichten niet? Ze zijn enorm veelzijdig, in verschillende maten verkrijgbaar en gaan (wanneer ze van goede kwaliteit zijn) met gemak een hele avond mee. Wat veel mensen niet weten, is dat theelichten oorspronkelijk niet als decoratie werden gebruikt. De naam verklapt het eigenlijk al een beetje; theelichten werden gebruikt in rechauds. Rechauds zorgen ervoor dat thee (of koffie) langer warm worden gehouden. Het kaarsje geeft hitte aan de theepot, waardoor men langer kan genieten van een warm kopje. Tegenwoordig zien we waxinelichtjes ook terugkomen voor het verwarmen van etenswaren. Ideaal voor een zoete of juist hartige high tea in uw zaak: kleine chocolade- of kaasfondues! De theelichten geven precies genoeg warmte af om het warm (en gesmolten) te houden. 

Make over
Gebruikt u theelichten toch het meest zoals we dat tegenwoordig vaak zien, als sfeermaker? Plaats ze dan in een leuke houder. Op zichzelf zijn theelichten natuurlijk niet erg fraai vormgegeven. Maar een theelicht wordt in één klap een echte sfeermaker wanneer deze in een kleurrijke houder geplaatst wordt, of juist een houder met een aparte vorm. Hoewel er houders voor theelichten in duizenden soorten en maten zijn, kan het voorkomen dat uw favoriete kleur er niet bij zit. Of misschien houdt u wel van de minimale vormgeving van een theelicht, maar kan het toch een extra kleurtje gebruiken. Dan is washi-tape (ook wel bekend als masking tape) dé uitkomst!

Washi Tape
De laatste jaren is deze tape enorm populair geworden. Allerlei creatievelingen zijn er mee aan de slag gegaan en maken de mooiste creaties. Deze decoratieve plakband is is er allerlei designs en kleuren en wordt gemaakt van rijstpapier. De tape komt oorspronkelijk uit Japan en werd daar verkocht als afplakband. Door een stukje van het rolletje af te scheuren en het vervolgens om de houder van het theelicht te plakken (om het zilveren houdertje dus). Natuurlijk kan ook een simpele, glazen waxinelichthouder opgeleukt worden met deze tape. Een aantal voorbeelden:

           

Ook aan de slag met theelichten? Bestel dan snel ons huismerk theelichten! De komende tijd zijn deze namelijk in de aanbieding. U heeft nu al een zak (van 50 theelichten) voor €3,29.


 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties