Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

In een horecazaak is de kans groot dat er wel eens een kopje of schoteltje stuk gaat. Valt zo'n kopje op de grond, dan verdwijnt het vaak in de prullenbak. Zonde, volgens sommigen.

In Japan is er zelfs een kunst volledig gericht op het maken van gebroken porselein. Losse stukken worden gemaakt en gevuld met goud. Een mooie oplossing natuurlijk, maar er zit ook echt een filosofie achter. Het behandelt de breuk en maakt de scheuren onderdeel van de geschiedenis van het object. In plaats van het verbergen, mogen ze juist gezien worden!

In Japan wordt het onvolmaakte dus omarmd in plaats van weggestopt. De slijtage van objecten wordt gewaardeerd. Dit is dan ook meteen een reden om dingen niet weg te gooien wanneer ze kleine gebreken vertonen. Wanneer een mooi schoteltje kapot gaat is het dan ook niet nodig om iets weg te gooien. Er kunnen hele mooie dingen mee gemaakt worden. Wat dacht u van deze bijzondere kroonluchters bijvoorbeeld? In combinatie met de kaarsen zorgt het voor een prachtige eyecatcher!

De Zweede Ida maakt deze kroonluchters.  Ze wisselt het fragiele, gebroken porselein af met stalen ringen. Een tijdrovend klusje, maar wel de moeite waard! Klanten waarderen deze actie met de volgende Productscore: 8.4 uit 10
(Gebaseerd op 18 beoordelingen.)

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties