Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

‘In mei leggen alle vogels een ei.’ Een veelgehoorde uitspraak deze maand. Toch klopt dit oude Nederlandse spreekwoord niet. Wanneer vogels hun eieren gaan leggen hangt namelijk af van het klimaat, de zon en hoeveel voedsel er is voor de vogels. Maar mei is wel een maand waarin de temperaturen flink op kunnen lopen en het écht lente is.

We lieten ons bij Horecakaars daarom inspireren door de gevleugelde beestjes die vrolijk fluitend te horen zijn ’s ochtends.

Vogels leggen hun eieren steeds vroeger in het jaar

Uit onderzoek blijkt dat vogels hun eieren steeds vroeger leggen. Als het warm genoeg is en er genoeg te eten is, begint het broedseizoen. Omdat er in april al voldoende insecten en wormen zijn, hebben we de afgelopen maand al verschillende vogels voorbij zien komen die druk in de weer waren met het bouwen van een nestje.

Vrolijke vogels

Merels, koolmeesjes, mussen, spreeuwen en vinken: we zien allerlei vogels voorbij komen. En daar worden we bij Horecakaars vrolijk van. Om het echte lentegevoel naar binnen te halen hebben we daarom de leukste combinaties van kaarsen en vogels op een rijtje gezet.

Vogels en kaarsen

Vul een mandje met mos en eitjes en steek er een aantal dinerkaarsen in. Wat een knusse kaars! Een eitje getikt? Bewaar de schaal en plaats er een theelichtje in. Om het geheel te laten staan plaats je het ei op wat mos in een glazen potje. Een vogelhuisje 2.0. Geen plek voor de vogels, maar voor uw sfeerverlichting. 

Meer inspiratie?

Er is nog veel meer leuks te verzinnen! Laat uw creativiteit in de vrije loop en maak een mooi tafereel op tafel, de bar of op het terras!

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties