Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Welk materiaal is er stoerder dan leer? En, niet onbelangrijk: het is weer helemaal terug! Van stevige lederen handgrepen aan kasten naar doorleefde leren banken…we zien dit materiaal overal terug. Door de natuurlijke uitstraling en de verschillende kleuren past het in vrijwel ieder interieur. Leer combineert prachtig met andere natuurlijke materialen zoals wol en hout, maar ook staal kan voor verrassende combinaties zorgen.

Tover basic kaarsen om tot eyecatchers

Waar kaarsen ook érg goed mee combineren is natuurlijk zacht kaarslicht! Zo’n lieflijk, warm vlammetje mag best wel een stoer randje gebruiken. Zeker wanneer u wat basic kaarsen in huis hebt kunt u deze kaarsen in een handomdraai omtoveren tot een luxe sfeerkaars.

Het bijzondere van leer is dat het industrieel kan ogen, maar toch een gezellige uitstraling heeft. Dat zorgt ervoor dat zowel mannelijke als vrouwelijke dol zullen zijn op deze kaarsen!

Te gebruiken bij deze DIY: dinerkaarsen! 
Te gebruiken bij deze DIY: theelichten. Bestel ze nu!

Zelf aan de slag

Liever zelf aan de slag? Dat kan natuurlijk ook! Voor deze DIY heeft u niet veel nodig. Twee materialen zijn voldoende om onderstaande waxinelichthouder te maken.

  • Leer
  • Klinknagel van de ijzerhandel

Let op: de maat van het oogje moet overeenkomen met de dikte van het leer. Omdat het dubbelgevouwen zit, moet het twee keer de diepte zijn.

Bepaal eerst de lengte van het leer. Deze kandelaar biedt alleen voldoende ondersteuning wanneer deze stevig genoeg om de kaars zit. Meet dit door het leer om de kaars te wikkelen en markeer het punt waar de klinknagel later wordt geplaatst.

Pons een gat op de gemarkeerde plek. Wanneer u over een kleinere tang beschikt, maakt u meerdere kleine gaatjes. Bevestig de oogjes vervolgens op de juiste plek met een hamer.

Zonder gereedschap

Geen zin om met gereedschap aan de slag te gaan? Wikkel dan een lapje leer om een stompkaars en bevestig het met een stukje touw. Ook mooi: een stukje stof met een ingekorte riem.

Bij het aansteken van de kaarsen dient u deze altijd in de gaten te houden! In principe brandt leer niet, maar het kan wel gaan smeulen.

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties