Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Het is eind januari, hartje winter, maar stiekem verlangen wij zo nu en dan alweer naar het voorjaar. Omdat de lente voorlopig nog wel even op zich laat wachten, hebben we een vrolijke kaars die u zelf kunt maken. Voor alle creatievelingen onder ons die ook niet kunnen wachten tot de vlinders weer rondfladderen is deze kaars perfect!

Het vlinderlichtje is gemakkelijk te maken en creëert een bijzondere sfeer in iedere ruimte.

Benodigde materialen:

  • - Papier (aquarelpapier)
  • - IJzerdraad
  • - Touw
  • - Glazen pot (500 ml)

Teken de contouren van vlinders op het papier. Knip ze vervolgens uit op het aquarelpapier.

Snij een strook papier, waarvan de lengte gelijk is aan de omtrek van het blikje plus twee centimeter, en de breedte gelijk aan de hoogte van het blik plus twee centimeter. Plak hier vlinders op met sneldrogende lijm.

Wikkel ijzerdraad om de hals van de pot en zet hem stevig vast. Het ene uiteinde van de draad is gebogen zodat het op een hoogte van ongeveer vijftien centimeter boven de kaars hangt. Hang een aantal kleine vlinder aan de draad. Probeer het zwaartepunt van de vlinder te vinden en hang hem op dat punt aan het ijzerdraad.

Wikkel het papier met de opgeplakte vlinders om de glazen pot en plak het vast.

Zet een theelichtje in de pot. De opstijgende warmte van de kaars zal ervoor zorgen dat de vlinder bewegen. Het papier om de pot zorgt voor een prachtig schaduwspel.

De lamp is klaar! Als u alle stappen nauwkeurig hebt gevolgd, wordt het papier niet warm, maar vergeet nooit de regels voor brandveiligheid en laat deze kaars nooit onbeheerd achter. 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties