Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Geluk zit in kleine dingen, vinden de Denen. Ze hebben er zelfs een complete lifestyle omheen ontwikkeld: hygge. Bij hygge gaat het om gezelligheid, warmte en knusheid. Dé perfecte manier om de koudere herfst- en wintermaanden door te komen dus.

Wat is hygge?

Volgens de Denen is hygge niet letterlijk te vertalen, maar het komt in de buurt van het oer-Nederlandse gezelligheid. Maar hygge is meer dan dat! Het staat voor genieten van de dingen die er echt toe doen en quality time met familie. Dat alles doe je onder het genot van de warmte. Niet die van de zon…want de regen komt met bakken uit de hemel en de wind giert door de straten. Nee, genieten van de warmte doe je in het geval van hygge door middel van vuur, warme plaids en lekker eten of drinken. Dingen die niet alleen thuis, maar ook prima in de horeca kunnen worden toegepast. Geef uw gasten de ultieme gezellige ervaring in uw café, restaurant, spa of hotel met de onderstaande tips!

hygge kaarsen hygge kaarsen hygge kaarsen

Hoe kunt u hygge toepassen in de horeca?

- Warmte: Met een open haard, flakkerende kaarsen of warme dekentjes op het terras: zorg dat uw gasten de warmte op kunnen zoeken.
Comfort: Bij hygge draait het om comfort. Strak in het pak hoort er dus niet bij! Zorg voor een ontspannen sfeer en laat uw gasten helemaal tot rust komen.
Interieur: Maak het binnen (en buiten) gezellig met een heleboel kaarsen, zachte kussentjes en warme kleuren.
Comfortfood/comfortdrinks: Een stoofpotje dat lang op het vuur heeft gestaan, een grote mok thee of chocolademelk…als het maar voor warmte zorgt!

Hygge zonder kaarsen? Onmogelijk!

Hygge is niet compleet zonder kaarsen. Maar liefst 85% van de mensen associeert hygge met kaarsen. Wist u dat de Denen de meeste kaarsjes aansteken? Zeker 28% van de Denen steekt zelfs iedere dag een kaarsje aan! Om het nog duidelijker te maken: een Deen brandt zo’n zes kilo kaarsen per jaar op. Voor Denen zijn kaarsen dus de ultieme hygge. En als de uitvinders van hygge het zeggen, wie zijn wij dan om daar tegenin te gaan? De Amerikaanse Rebecca Parker Payne omschreef het Deense hygge als volgt:

In de koudere maanden betekent hygge lange Gotische kaarsen die met een helder vlammetje branden achter hoge huiskamerramen en op de bar van een restaurant. Het betekent dikke stompkaarsen in lantaarns op de stoep en kleine kaarsjes hachelijk hoog in de kerstboom. Het betekent glühwein, warme dekens en het vuur in de kachel niet laten sterven.

Kaarsen staan symbool voor gezelligheid. Ook in Nederland weten we wel raad met kaarsen. Volgens ons verdienen ze dan ook een prominente plek! Kaarsen zorgen niet alleen voor een huiselijke, gezellige sfeer…ze geven uw gasten ook een geborgen gevoel. Welke kaarsen passen volgens u perfect in de hygge trend? 

Kies voor de lange, gotische kaarsen met een heldere vlam, die volgens Rebecca Parker Payne vaak te vinden zijn achter het raam of op de bar van een restaurant. Of zet dikke stompkaarsen bij de ingang van uw zaak. 

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties