Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Koningsdag is misschien wel één van de meeste geliefde feestdagen onder Nederlanders. Een oranje shirt aan, rood-wit-blauwe hoed op, kinderen met schmink in de kleuren van ons koningshuis…Nederland viert massaal feest. Maar zonder goed horecapersoneel zou deze dag niet mogelijk zijn. Is Koningsdag een officiële feestdag, ook voor uw medewerkers? Wij leggen het uit!

Volgens de horeca CAO en het AVR is Koningsdag een erkende feestdag. Dat wil niet zeggen dat niemand hoeft te werken. Koningsdag is immers een drukke dag! Roostert u medewerkers in, krijgt hij of zij op die dag ‘tijd voor tijd’. Dit geldt voor de gehele periode tussen 27 april 02:00 ’s nachts en 02:00 ’s nachts op 28 april. De medewerker heeft dus recht op vrije uren voor het aantal uren dat die dag is gewerkt.

Tijd voor tijd?

De opgebouwde ‘tijd voor tijd’ uren moeten binnen een halfjaar na de feestdag worden toegekend. Is dat niet mogelijk, dan moet voor het werken op de feestdag alsnog vijftig procent toeslag worden betaald. De tijd voor tijd vervalt in dat geval.

Invalskrachten

De compensatie is niet geldig voor medewerker die invalskracht of geen vakkracht zijn. Daarnaast is de regel niet geldig wanneer de medewerker in de oude cao-wachtperiodiek is ingeschaald.

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties