Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Het is weer bijna Koningsdag. Van grote stad tot klein dorpje; overal is wel een activiteit te vinden die in het teken staat van het koningshuis. Natuurlijk zijn er de vrijmarkten waar kinderen hun oude speelgoed verkopen, concerten met de beste DJ’s en natuurlijk fietsen versieren. Gezellig natuurlijk, maar als horecaondernemer ziet u het feest ook graag vrolijk en veilig eindigen. Waar moet u rekening mee houden tijdens Koningsdag?

Moeten medewerkers extra betaald worden voor het werken op een feestdag?
Op erkende feestdagen, zoals Koningsdag, hebben werknemers recht op vervangende vrije tijd. Die vrije tijd moet worden toegekend in de 26 weken die volgen na de feestdag.

Buiten alcohol schenken
Mocht het mooi weer worden, dan zet u natuurlijk graag een tap buiten. Voor evenementen en podia is een buitentap eigenlijk onmisbaar. Maar let op, u heeft hier wel een vergunning voor nodig! Raadpleeg uw gemeente over de regels.

Horecazaak versieren
Om bezoekers te laten genieten van de feestdag is thema-aankleding een must. Let bij de aanschaf van uw feestversiering wel altijd op de brandveiligheid. Op de verpakking van slingers en dergelijke staat vaak of deze brandveilig is. Verwacht u grote drukte? Probeer de versiering dan altijd zo op te hangen dat mensen er niet tegenaan kunnen lopen. Ook slim: de versiering ophangen met ijzerdraad. Dit valt met een brand namelijk niet snel naar beneden.

Wat te doen bij calamiteiten?
Gaat er iets mis? Dan kunt u terugvallen op uw calamiteitenplan. In dit calamiteitenplan staat precies beschreven welke maatregelen er getroffen moeten worden om uw gasten en uzelf in veiligheid te brengen.

Alcohol en minderjarigen
De wet rondom alcohol is nog niet zo lang geleden veranderd. Gasten vanaf 18 jaar mogen alcohol bestellen, maar wat gebeurt er wanneer zij het doorgeven aan minderjarigen? Krijg u dan een boete of kunt u deze doorgeven aan de overtreder? Helaas is de horecaondernemer altijd aansprakelijk, ook voor de zogenaamde wederverstrekking.

Het complete Horecakaars team wenst u een drukke en gezellige Koningsdag toe!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties