Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Ieder jaar kent de horeca weer een paar trends. Vorig jaar waren het Radler en Hugo die de terrassen veroverden, maar dit jaar moeten we weer massaal overstappen als we de experts mogen geloven.

Betekent dit dat alle populaire drankjes van vorig jaar de deur uit kunnen? Natuurlijk niet. De ervaring leert dat het meestal wel even duurt voordat trends helemaal van het toneel verdwijnen. De radlers en hugo’s zullen dus dit jaar naar alle waarschijnlijkheid nog volop besteld worden. Toch houden we u bij Horecakaars graag op de hoogte van de nieuwste trends!

Gin maakt plaats voor jenever
De gin heeft de afgelopen jaren weer een flinke opmars gemaakt. Gin tonics werden massaal besteld en zullen ook nog wel even populair blijven. Toch zal het waarschijnlijk niet meer groeien. Een hype die wel opspeelt in 2016: jenever. Deze voorvader van gin is niet langer ouderwets, maar juist erg hip. Ook andere zogenaamde ‘white spirits’ zoals tequila zullen meer besteld worden dit jaar. Trendwatchers denken zelfs dat deze trend pas in 2017 écht groots gaat worden.

Grote cocktail, klein alcoholpercentage
In de zomer bestelt iedereen er wel eens een: een cocktail! Soms vallen deze cocktails wel sterk uit, waardoor gasten het vaak bij één cocktail laten. In 2016 gaat dat veranderen. Dit jaar worden cocktails met een laag alcoholpercentage populair. Voor de gedurfde gasten kunt u misschien ook hartige cocktails serveren. Deze schijnen namelijk ook de markt te gaan veroveren in 2016!

Speciale frisdrank
Een gewone cola is er niet meer bij…dit jaar gaan consumenten op zoek naar speciale frisdranken. In spannende smaken, in een authentiek flesje en met minder suiker. Wij zijn benieuwd welke speciale frisdrank u gaat serveren!

Weet wat je drinkt
Net als met eten, worden consumenten steeds kritischer over de herkomst van hun drankje. Lokaal gebrouwde bieren, wijnen met een goed verhaal en huisgemaakte limonades doen het dus goed dit jaar. 

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties