Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Vouwskills, stukjes oude kaars en lontjes. Dat is (bijna) alles wat je nodig hebt om aan de trend van 2016 mee te doen. Deze kaarsen staan leuk in iedere horecazaak met een modern interieur. Waar wacht u nog op? Aan de slag!

De veelhoeken lijken moeilijk te maken, maar met de gratis downloads kunt u de stappen gemakkelijk doorlopen. Download en print de Bloktagon-serie van HomeMade en maak met papier of karton de mooiste kaarsen of leuke vaasjes.

Benodigdheden:
Kaarsvet
- Stevigpapier
- Lijm
- Schaar
- Printer
- Stanleymes
- Liniaal

Stap 1
Download de sjablonen en print ze uit. Er zijn verschillende modellen. Kies er één of ga meteen voor de complete serie. Van ieder sjabloon is een grote én een kleine versie beschikbaar.

Stap 2
Knip het sjabloon uit.

Stap 3
Vouw het sjabloon zoals het op de download staat aangegeven. Gebruik een liniaal om scherpe vouwen te maken. Dit geeft het mooiste resultaat.

Stap 4
Lijm de tabs op het sjabloon. De tabs zijn genummerd, zodat u direct ziet welke twee delen aan elkaar gelijmd moeten worden. Een potlood of plat stukje hout (zoals een ijsstokje) kunnen gemakkelijk zijn om druk uit te oefenen bij het lijmen.

Stap 5
Verf het geheel. Borstel een laag huisverf op de buitenkant om de gehele vorm te dichten.

Stap 6
Vul de vorm met kaarsvet nadat u een lontje heeft geplaatst.

Stap 7
Laat de kaars volledig koelen en haal vervolgens het papier van het kaarsvet af.

Nog niet helemaal duidelijk hoe het moet? Bekijk dan onderstaande video! 

Bron: Homemade

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties