Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Kerst staat bekend als het feest van licht. Natuurlijk wordt kerst tijdens de donkerste dagen van het jaar gevierd, dus een extra kaarsje kan in deze periode geen kwaad. Bovendien is de traditie van kaarslicht tijdens kerst misschien al net zo oud als het kerstfeest zelf. Alle kaarsjes en lichtjes tijdens de decembermaand hebben iets magisch. 

Natuurlijk mogen kaarsen niet ontbreken op een mooi gedekte tafel tijdens het kerstdiner. Maar ook in de periode voor kerst maken we al volop gebruik van kaarsjes vanwege de warme en knusse sfeer die ze creëren. Omdat deze periode voor veel horecaondernemers al druk genoeg is, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet zodat u gemakkelijk een unieke kerstsfeer kunt creëren. Zelfs als u geen tijd hebt om stad en land te doorzoeken naar kerstdecoratie kunt u met deze tips gemakkelijk uit de voeten. In deze tips maken we namelijk voornamelijk gebruik van middelen die u als horecaondernemer al in huis hebt. 

Wijnfles kandelaar
U hebt vast nog wel ergens een lege wijnfles liggen! Deze zijn ideaal om te gebruiken als kandelaar voor onze dinerkaarsen. Naast een aantal lege wijnflessen in een kleur naar keuze (alles kan, van transparant tot groen) hebt u eigenlijk alleen wat dennentakken nodig en wat lint. Maar u kunt natuurlijk ook gebruik maken van andere dingen zoals dennenappels, kerststokjes, kleine kerstballen of sterren.

Wijnglazen
Wist u dat uw wijnglazen ook een ideale kandelaar zijn voor de kaarsen op uw kersttafels? Bovendien tovert u het wijnglas om in een stolp zodra u het wijnglas op z'n kop zet. Hier kunt u allerlei leuke tafereeltjes tentoonstellen. Trek de aandacht van uw gasten en maak de kerstsfeer in uw zaak compleet! Plaats een van onze prachtige dikke kaarsen op de onderkant van het wijnglas en de avond kan niet meer stuk.

Blik of kopjes
Maakt u wel eens gebruik van blik? Gooi het dan niet weg! Wanneer ze leeg zijn, zijn ze namelijk ideaal om te gebruiken voor kerststukjes. Zeker in een modern of Scandinavische inrichting past dit materiaal perfect bij de metaaltrend die ook deze kerst nog alom aanwezig is. Gebruikt u liever waxinelichtjes? Dan kunt u ook creatief aan de slag met blik. Door gaatjes in een blik te maken kunt u een leuk patroon maken. Wanneer u vervolgens een waxinelichtje in het blik plaatst zal het licht door deze gaatjes een prachtig effect geven. Hebt u een romantisch interieur? Dan passen de koffie- of theekopjes misschien beter bij uw zaak. 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties