Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nieuws

Bij het horen van het woord terras denken we bijna allemaal meteen aan mooi weer met hoge temperaturen. De afgelopen jaren blijkt echter steeds meer dat het terras helemaal geen typisch zomerverschijnsel meer is. Natuurlijk is het terras nog steeds veruit het populairst in de zomermaanden, maar tegenwoordig houden horecaondernemers hun terras tot diep in de herfst geopend. 

Hulpmiddelen zoals terrasheaters, overkappingen, weerbestendig meubilair en verwamingsbakken…er is vandaag de dag van alles verkrijgbaar om uw terras behaaglijk warm te houden. Het geopend houden van het terras is niet alleen voor uw gasten een ideale uitkomst op een zonnige herfstdag, het is ook een geweldig visitekaartje voor uw horecazaak. Een terras ziet er namelijk meteen uitnodigend en gezellig uit.

De afgelopen jaren laten horecaondernemers én horecabezoekers zich niet afschrikken door een herfstig buitje. Dit komt natuurlijk wel omdat er steeds meer mogelijk is. Een goed verwarmde zitplek is een must voor het terras in de herfst. Maar ook door de komst van steeds meer rotan buitenmeubilair, dat slijtvast is, wordt het mogelijk om langer buiten te zitten. Terrasverwarmers zijn sinds het begin van de jaren negentig op de markt. 

Buiten zitten is voor veel mensen het ultieme vakantiegevoel. Uit de wind en in de zon, dat zijn de ideale omstandigheden voor een terrasbezoek in de herfst. Steeds meer horecaondernemers besteden dan ook volop aandacht aan de aankleding van het terras. De meeste horecazaken kiezen ervoor om het terras na de herfstvakantie op te ruimen. Dan zijn de laatste vakantiegasten geweest voor de winter begint. In sommige gemeenten staat zelfs vast dat er na deze periode geen terrassen meer buiten mogen staan. 

Ook op dagen dat het weer niet al te best is, kan uw terras nog een prachtig visitekaartje zijn om bezoekers juist naar binnen te lokken. Bomen en struiken worden juist in de herfst prachtig vanwege de rode, gele en oranje kleuren. Natuurlijk is de herfst van oudsher het seizoen om fruit en groente te oogsten, dus ook pompoenen en andere fruitsoorten doen het goed als decoratie in deze tijd van het jaar. Ook zijn er voldoende laatbloeiers die uw terras laten stralen. Denk wel aan vorstbestendige potten zodat uw planten lang meegaan. Bent u van plan om uw terras ook in de herfst en winter te laten staan om zo extra omzet te genereren? Dan hebben we hier alvast een paar tips!

Voer het gekozen thema door in uw hele zaak
Uw klanten houden van herkenbaarheid. Zorg daarom dat de aankleding van binnen en buiten op elkaar afgestemd is. Gaat u voor een romantische of strakke stijl? Of bent u meer van een landelijke stijl met veel hout en natuurlijke producten?

Zorg voor een heerlijke geur
Niets is zo onweerstaanbaar als de geur van lekker eten en drinken. Warme chocolade, kruiden en specerijen, dennennaalden en vanille...het zijn allemaal typische en zeer herkenbare geuren. Een vleugje van deze geur zal mensen onmiddellijk naar uw terras lokken.

Gebruik subtiele accessoires
Accessoires maken de sfeer op uw terras. Gezellige plaids, vuurkorven en kaarsjes zorgen voor een gezellige sfeer. Kaarslicht maakt uw terras meteen een stuk gezelliger en stralen warmte uit. En die warmte kunnen we in de koudere maanden natuurlijk wel gebruiken.

Zorg voor een heater
Natuurlijk gaat niemand op het terras zitten als het ijskoud is. Zorg daarom voor voldoende warmte. Denk daarbij wel aan het stroomverbruik en zorg dat de rest van uw groepen geen last van heeft. Bekijk of de groep waarop u de verwarmers aan gaat sluiten het verbruik aankan zonder problemen. Natuurlijk zijn echte vuurkorven ook een goede verwarmer die ook meteen voor flink wat sfeer zorgen. 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van onze acties